28.03.2024.
HomeSportUG “Prijatelji Slobode”: Klub je postao meta marketinških trikova bivšeg i sadašnjeg...

UG “Prijatelji Slobode”: Klub je postao meta marketinških trikova bivšeg i sadašnjeg predsjednika

Fudbalski klub Sloboda je jučer nakon posljednjeg zvižduka na premijeligaškim terenima zauzela posljednje mjesto na tabeli i tako ispala u Prvu ligu FBiH.

Za klub kao što je Sloboda to je veoma tragično, ali ove sezone očigledno nije moglo bolje. Samo nekoliko sati poslije predsjednik UO Elmir Šećerbegović je raspustio čitav klub, a svoj mandat dao Skupštini kluba.

Danas tokom dana bivši predsjednik Slobode, a današnji vlasnik Tuzla Cityja Azmir Husić je ponudio fuziju ova dva kluba, da bi najvatreniji navijači popularne Fukare se oglasile da to nije moguće.

Sada je stigao i odgovor UG “Prijatelji Slobode”, a njihovo saopštenje prenosimo u potpunosti.

“Svega 24 sata nakon ispadanja Fudbalski klub Sloboda je postao meta marketinških trikova aktuelnog i bivših predsjednika kluba. Prvi je odmah po završetku utakmice populistički najavio da je svim uposlenicima u Klubu potpisao otkaz, da bi danas, u izjavi za sportske portale, demantovao sam sebe i poručio da su “svi na stadionu i rade za Slobodu”!? Pitamo se – s kim radi predsjednik i njegova Uprava ako je otpustio kompletnu radnu zajednicu, igrače, trenere, direktora…

Populizmu su se pridružili i bivši predsjednici. Otvorila se tema o fuziji sa manjim klubovima, a sve pod izgovorom da Sloboda nastavi igrati u Premijer ligi BiH.

Svi ovi potezi imaju samo jedan (jasan) cilj – da se priča o otkazima, remontu kluba, fuziji, raznim spinovima, a da u drugi plan padne tragična istina da je Sloboda ispala iz Premijer lige.

Gospodo, vidimo šta pokušavate uraditi. Kroz razne priče bježite od odgovornosti za najveći sportski poraz Tuzle”, stoji u objavi kluba.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti