08.05.2024.
HomeSportBorba za opstanak: Porazi Slobode i Leotara, trijumf Tuzla Cityja u Konjicu

Borba za opstanak: Porazi Slobode i Leotara, trijumf Tuzla Cityja u Konjicu

U okviru 32. kolam:tel Premijer lige BiH odigrani u veoma važni mečevi, kako u borbi za Evropu tako i u borbi za opstanak, čak šest timova se borilo za ostanak u društvu najboljih, a nakon ovog kola situacija u borbi za opstanak je još više zakomplikovala.

Igman iz Konjica doživio poraz na svom terenu od ekipe Tuzla City i sada se dodatno zakomplikovala situacija u borbi za opstanak. Sloboda je dva puta protiv Borca imala povoljan rezultat protiv Borca, ali je tim iz Banjaluke na kraju slavio pobjedu. Ekipa Zrinjskog je nastavila sa dobrim partijam i pored toga što je ranije osigurala titulu prvaka BiH, pa je u Čitluku savlada Leotar iz Trebinja.

Igman – Tuzla City 0:1 (Hadžić 6’)

U duelu Igmana i Tuzla Cityja rezultat je 0:1, a gol je postigao Hadžić u šestoj minuti na asistenciju Kuzmanovića.

Igman je u nastavku kontrolisao igru, pokušao je Hebibović sa vrha šesnaestrca, ali nije bio precizan.

Domaći su na otvaranju drugog poluvremena prijetili preko Bodula i Durakovića, ali oba puta su njihovi šutevi bili izblokirani.

Bojo je imao odličnu priliku u 61. minuti, ali je njegov šut u posljednjem trenutku izblokirao Šukilović.

Igman je imao i više od igre u ovom susretu, pokušao je zaprijetiti gostima, ali je na kraju gol Hadžića iz šeste minute odlučio meč i dodatno zakomplikovao borbu za opstanak. Sada obje ekipe na svom kontu imaju po 34 boda i nalaze na sedmoj (Tuzla City), odnosno osmoj poziciji (Igman).

FK IGMAN: Ćeman, Duraković, Drljević, Oremuš, Hrelja, Hebibović, Bodul, Dupovac, Denković, Mahmić, Ramić

TUZLA CITY: Barcola, Šukilović, Nukić, Gavrić, Hadžić, Kuzmanović, Ćorić, Karjašević, Karić, Čeliković, NIkitin

Borac – Sloboda 2:2 (Lazić 36’, Blagajić 57’, Kulašin 76’/Delić 11’, Alić 75’)

Tim iz Tuzle je odlično otvorio utakmicu, postavili su se veoam ofanzivno, jer su znali da im pobjeda mnogo znači. Sloboda je došla u 11. minuti do gola sjajnim udarcem Delića sa 30 metara.

U nastavku utakmice se rasplamsala, pa je viđeno po nekoliko dobrih prilika na obje strane, ali promjene rezultat nije bilo sve do 36. minute kada je Lazić pogodio za izjednačenje.

Na otvaranju drugog poluvremena Dojčinović je prijetio, ali je Bukvić odbranio njegov udarac.

Pokušao je Stojan Vranješ nakon greške igrača Borca u 54. minuti, ali nije bio precizan na kraju.

Borac od potpunog preokreta dolazi u 57. minuti, Mrkaić je uposlio Blagajića koji je matirao Bukvića za 2:1.

Domaćini su prijetili u nastavku dva puta, preko Piščevića i Ninkovića, ali oba puta lopta je otišla preko gola. Igrao se 67. minuti kada je Alić šutirao nakon solo akcije sa vrha šesnaesterca, ali je to bio lagan plijen za Ćetkovića.

Sloboda uspjeva doći do poravnanja u 75. minuti, a strijelac gola je bio Alić na asitenciju Maksimovića. Međutim taj rezultat nije dugo potrojao, jer je samo minuta poslije Cvijanović pogodio stativu, a lopta je došča Kulašina koji ju je pospremio u mrežu za vodstvo Borca od 3:2.

Tim iz Tuzle je odlično otvorio meč i imao vodstvo, ali na kraju je Borac došao do pobjede sa kojom je osigurao drugo mjesto na tabeli, dok je Sloboda sada 11. mjestu i 32 osvojena boda.

FK BORAC: Ćetković, Ninković, Mrkaić, Predragović, Balagić, Lazić, Šušić, Tatar, Dojčinović, Piščević

FK SLOBODA: Bukvić, Jusić, Osmanković, Mehmedović, Kurtali, Beganović, Vranješ, Kapetanović, Bekić, M. Osmić, Delić

Zrinjski – Leotar 2:1 (Bilbija 22’, Ćuže 71’/ Barišić 53’ ag)

Aktuelni prvaci BiH su kontrolisali igru u prvom poluvremenu, a do vodstva su došli u 22. minuti Jukić je ubacio, a najbolji strijelac Premijer lige BiH, Nemanja Bilbija zatresao mrežu gostiju.

Na otvaranju drugog poluvremena Leotar je kontrolisao igru i pritiskao zadnju liniju Plemića, to su iskoristili u 53. minuti autogol je postigao Barišić.

I nakon gola Leotar je imao više od igre i pokušao doći do željenog gola i preokreta. Gostima to nije pošlo za rukom jer je Ćuže sjajnim udarcem sa vrha šesnesterca matirao Puletića za 2:1.

Do kraja utakmice nije bilo većih prilika pa su domaći slavili sigurnu pobjedu i krenuli su u zvaničnu proslavu titule prvaka BiH, sa druge strane Leotar je ostao na posljednjem mjestu tabele sa 31 bodom i u posljednjem kolu će im igrati samo pobjeda kako bi opstali u društvu najboljih.

HŠK ZRINJSKI: Marić, Barišić, Ćorluka, Jukić, Ismajlgeci, Malekinušić, Ivančić, Sučić, Ilinković, Magdić, Bilbija

FK LEOTAR: Puletić, Milović, Uzelac, Prusina, Čubrilo, Milić, Handžić, Aćimović, Đajić, Cmiljanović, Čavić

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti