29.03.2024.
HomeSportSloboda povela, a zatim pretrpjela težak poraz od Zrinjskog

Sloboda povela, a zatim pretrpjela težak poraz od Zrinjskog

Zrinjski je ostvario ubjedljivu pobjedu u prvoj utakmici 30. kola m:tel Premijer lige BiH, na stadionu Bare u Čitluku kapitulirala je Sloboda.

Početak susreta ipak nije nagovještavao takav ishod. Tuzlaci su poveli već u osmoj minuti. Poigravao se golman domaćih Marić na rubu kaznenog prostora, prišao mu je Maksimović, ukrao loptu i zatim bez problema postigao pogodak.

No, samo pet minuta kasnije Plemići su izjednačili. Odlično je ubacio Bekić, a još bolje reagovao Sabljić, koji je zakucao u mrežu Slobode – 1:1.

Do preokreta Zrinjski stiže u 27. minuti. Nakon driblinga Prskalo je sjajno poslužio Malekinušića u petercu Tuzlaka, krilnom nogometašu mostarske ekipe preostao je lakši dio posla – 2:1.

Da će aktuelni novi-stari prvak danas zabilježiti novu prvenstvenu pobjedu postalo je jasno u 56. minuti. Centrirao je Malekinušić, a kapiten Bilbija majstorski volejem pogodio – 3:1.

Šest minuta prije kraja, u strijelce se upisao rezervista Kiš. Lijepo se namjestio nakon dodavanja Ilinkovića i rutinski poentirao – 4:1.

Tim rezultatom je i zaključena utakmica. Zrinjski je tako pokazao ozbiljnost u meču koji za Plemiće nije imao rezultatski značaj s obzirom da su ranije osigurali titulu. S druge strane, Sloboda ostaje u opasnoj zoni i opstanak je sve manje izgledan za Tuzlake…

Zrinjski – Sloboda 4:1 (Sabljić 13’, Malekinušić 27’, Bilbija 56’, Kiš 84’ – Maksimović 8’)

Stadion Bare u Čitluku. Glavni sudija: Frano Jelić (Široki Brijeg).

ZRINJSKI: Marić, Memija, Jakovljević, Barišić, Bekić (Ismajlgeci), Zlomislić (Senić), Kamenar, Prskalo (Ilinković), Sabljić, Malekinušić (Jukić), Bilbija (Kiš).

SLOBODA: Bukvić, Ćivić (Kapetanović), Šubert, J. Osmić, Kurtalić (Saletović), Delić, Varešanović, Pervan (Jusić), Mehmedović (Komazec), Maksimović, Alić (Bekić).

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti