17.07.2024.
HomeNovostiOdbijen kao neosnovan prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora Atifu...

Odbijen kao neosnovan prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora Atifu Dudakoviću

Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje kojim je odbijen kao neosnovan prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine od 24. aprila ove godine za ukidanje izrečenih mjera zabrane i određivanje pritvora prema optuženom Atifu Dudakoviću.

Optuženom Atifu Dudakoviću su na snazi mjere zabrane napuštanja boravišta i zabrana putovanja, na način da se optuženom ograničava kretanje na teritoriju Bosne i Hercegovine, odnosno zabranjuje putovanje izvan BiH, uz privremeno oduzimanje pasoša, zabranu izdavanja novih putnih isprava i zabranu korištenja lične karte za prelazak preko državne granice.

“Zabranjeno mu je i sastajanje sa određenim osobama, na način da se optuženom zabranjuje kontaktiranje (uključujući i telefonski kontakt ili kontaktiranje preko posrednika) ili povezivanje na bilo koji način sa svjedocima navedenim u optužnici Tužilaštva Bosne i Hercegovine od 10.10.2018. godine, uključujući i približavanje svjedocima na udaljenosti od 100 metara, te se zabranjuje kontaktiranje sa svim predstavnicima printanih i elektronskih medija o činjenicama koje se odnose na ovaj krivični postupak, kao i javna obraćanja u vezi sa ovim postupkom”, navode iz Suda BiH. 

Atif Dudaković je optužen za počinjenje krivičnog djela zločini protiv čovječnosti iz člana 172. Krivičnog Zakona Bosne i Hercegovine (KZBiH), u vezi sa krivičnim djelom uništavanje kulturnih, historijskih i religijskih spomenika iz člana 183. KZBiH i ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz člana 173. KZBiH.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti