27.04.2024.
HomeSportSloga golom u nadoknadi ostvarila pobjedu protiv Slobode na Tušnju

Sloga golom u nadoknadi ostvarila pobjedu protiv Slobode na Tušnju

Sloga Meridian je osvojila velika tri boda na Tušnju, protiv Slobode. Pogodak odluke se desio u nadoknadi.

Očekivano, igralo se veoma tvrdo, bez previše rizika. Obje ekipe najviše su prijetile iz prekida, ali odbrane su bile na nivou zadatka te otklanjale opasnosti ispred vlastitog gola.

Najbolju šansu za Slobodu imao je Mešić u 42. minuti, ali iz dobre pozicije iskosa je mlako šutirao pravo u dobro postavljenog Traku. Isti igrač je imao i otvoren put prema golu dvije minute kasnije, ali sustigao ga je Nikolić i izbacio loptu u korner.

Prvi šut u okvir gola Sloga je uputila u 58. minuti, kada je iz velike udaljenosti probao Šaula, ali loptu je odbio Erić. Zatim je veliku šansu imao Dadić nakon ubacivanja Đorića, ali Erić je na vrijeme izašao pred njega.

Kolosalna prilika gostima se ukazala u 70. minuti. Prvo je u izglednoj prilici blokiran šut Mihajlovića, da bi zatim Đorić promašio nemoguće i sa dva metra prebacio loptu preko gola.

Zatim je i Vranješ u šansi na drugoj strani, ali glavom šutira iznad gola Sloge. Đorić potom puca tik iznad prečke Slobode.

U šansi je bio i Alić u 76. minuti, ali iz peterca šalje loptu pored gola gostiju.

Mihajlović je zatresao mrežu Tuzlaka u 82. minuti, ali signaliziran je ofsajd.

Kada se očekivao kraj meča, rezervista Zajić je zavio Slobodu u crno. Pucao je s ruba šesnaesterca i pogodio donji kut gola domaćih – 0:1. Uslijedila je euforija među gostujućim fudbalerima…

Ogromna tri boda za Dobojlije, dok je tuzlanski tim sada u veoma teškoj situaciji, zakucan za dno tabele.

Sloboda – Sloga Meridian 0:1 (Zajić 92’)

Stadion Tušanj u Tuzli. Glavni sudija: Mateo Musa (Čitluk).

SLOBODA: Erić, Hadžibeganović, Kapetanović, Osmanković, Jusić, Kurtalić, Pervan (Varešanović), Delić (Maksimović), Vranješ, Mešić (Mehmedović), Bekić (Alić).

SLOGA MERIDIAN: Trako, Dadić, Ristić, Šaula, Nikolić, Popara (Zajić), Starčević (Mihajlović), Baštić, Milanović, Stevanović (Đorić), Krstovski (Peco).

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti