24.04.2024.
HomeNovostiUhapšena dva lica iz Mostara, osumnjičeni za lihvarstvo i iznudu

Uhapšena dva lica iz Mostara, osumnjičeni za lihvarstvo i iznudu

Policijski službenici Federalne uprave policije uhapsili su dvije osobe iz Mostara, zbog sumnje da su počinili krivična djela “Lihvarstvo” i “Iznuda”.

Navedena lica su uhapšena u okviru operativno-taktičke akcije “Game”, koja je sprovedena po naredbi Opštinskog suda u Mostaru, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon primopredaje označenog novca lišili slobode lica D.Ć. (1981.) i S.L. (1980.) oba iz Mostara.

Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine u Mostaru koju pomenuta lice koriste, kojom prilikom je pronađena veća količina novca, automatska puška, dva pištolja, određena količina municije, dokumentacija, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

Iz FUP-a je saopšteno da se navedena lice sumnjiče da su oštećenoj osobi dali zajam uz ugovaranje nesrazmjerne imovinske koristi, tako što su tokom četverogodišnjeg perioda, koristeći silu i prijetnju od oštećene osobe zahtjevali da im predaje određene novčane iznose.

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, naveli su iz FUP-a.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti