19.04.2024.
HomeNovostiPodignuta optužnica protiv Donalda Trampa

Podignuta optužnica protiv Donalda Trampa

Bivši američki predsjednik Donald Tramp optužen je u vezi sa navodima da je tokom predsjedničke kampanje 2016. platio porno glumici Stormi Danijels za ćutanje o njihovoj navodnoj seksi aferi, potvrdio je Trampov pravni zastupnik Džo Takopina, prenosi Glas Amerike.

Advokat bivšeg američkog predsjednika rekao je sinoć agenciji Asošijeted pres da se velika porota, koja se sastajala mjesecima, saglasila o podizanju optužnice protiv Trampa.

Konkretne optužbe trenutno su zapečaćene.

Kancelarija Alvina Brega, njujorškog tužioca koji je vodio istragu, saopštila je da je sinoć kontaktirala pravnog zastupnika bivšeg predsjednika SAD, da bi dogovorili Trampovu predaju. U saopštenju su naveli da optužnica ostaje zatvorena za javnost i da će se dalji koraci znati kada bude poznat datum Trampovog pojavljivanja pred sudom.

Ovo je prvi krivični postupak protiv jednog bivšeg američkog predsjednika. Tramp je nedavno objavio kandidaturu za predsjedničke izbore 2024. godine.

Bivši američki predsjednik optužnicu je označio političkim progonom i miješanjem u izborni proces.

“Potpuno sam nevin”, naveo je Tramp u saopštenju dodajući da ne odustaje od kandidature za predsjedničke izbore 2024.

Očekuje se da će se Tramp, koji negira optužbe i oštro kritikuje istražitelje, predati vlastima naredne nedjelje, javlja AP pozivajući se na neimenovani izvor.

Kako navodi Bi-Bi-Si, sama isplata nije krivično djelo, ali je Tramp navodno evidentirao kao poslovni trošak. Krivotvorenje poslovne dokumentacije je protivzakonito u Njujorku.

Protiv Trampa se vode još dvije istrage, jedna o povjerljivim dokumentima pronađenim u njegovoj vili na Floridi, a druga u saveznoj državi Džordžiji u vezi sa uticajem da se promijene rezultati izbora.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti