28.03.2024.
HomeSportVječiti sarajevski derbi bez pobjednika

Vječiti sarajevski derbi bez pobjednika

Sarajevski derbi odigran danas na terenu Trening centra NSBiH u Zenici, bez prisustva publike, okončan je najnepopularnijim rezultatom – 0:0.

Na početku je zaprijetio Željezničar, Santos je šutirao glavom nakon centaršuta Drlje, ali šalje loptu iznad gola bordo tima.

Zatim je uslijedio period bolje igre “domaćina”, ali konkretnije prilike su izostale s obzirom da su defanzivci Plavih u nekoliko navrata na vrijeme blokirali pokušaje rivala.

Na početku drugog poluvremena zaprijetio je Ziljkić nakon što je prethodno prevario dva Željina fudbalera, ali lopte je otišla pored gola.

Sporna situacija se desila u 53. minuti. Cocalić je glavom šutirao pravo u Šahinovića, a zatim tražio da se prizna pogodak smatrajući da je lopta prešla liniju. Sudija Musić ga nije poslušao.

Varnice su se pojavile u 68. minuti, kada je Kosorić s visoko podignutom nogom faulirao Varešanovića. Dvije ekipe su ušle u raspravu s arbitrom, sve se na kraju završilo žutim kartonom za kapitena Plavih.

Najbolja šansa Sarajevu se ukazala u 70. minuti. Muftić je odbio loptu nakon slobodnog udarca Ziljkića, Renan Oliveira je zatim pogodio svog saigrača Martinovića, a onda Avramovski šutirao preko gola Željezničara.

Solidnu priliku imao je Krpić u 80. minuti, ali glavom je loptu poslao pored gola bordo tima.

I to je bilo to. Mršavi remi na neutralnom zeničkom terenu, lišenom navijača na tribinama, ali i svega ostalog što bi trebalo činiti utakmicu s epitetom najvećeg bh. nogometnog derbija.

Sarajevo – Željezničar 0:0

Teren Trening centra NSBiH u Zenici: Glavni sudija: Admir Musić (Sarajevo).

SARAJEVO: Šahinović, Jelić-Balta (Mustafić), Mulalić, Šerbečić, Martinović, Tomašević, Vrančić, Guliashvili (Džafić), Varešanović (Avramovski), Ziljkić, Čataković (Renan).

ŽELJEZNIČAR: Muftić, Jašarević, Kosorić, Cocalić, Galić, Mekić, Hodžić, Beganović (Štilić), Santos, Drljo (Amoah), Krpić (Hodžić).

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti