20.04.2024.
HomeSportZrinjski savladao bezopasno Sarajevo

Zrinjski savladao bezopasno Sarajevo

Fudbaleri Zrinjskog pobjedom nad Sarajevom u 20. kolu Premijer lige BiH nastavili su tamo gdje su stali jesenas.

U prvom meču drugog dijela sezone Plemići su sa 2:0 u Vrapčićima savladali bordo momke, koji su bili potpuno bezopasni danas i pali su bez ispaljenog metka u ovom meču odigranom bez prisustva navijača.

Za pobjedu aktuelnog prvaka pogađali su Mario Tičinović i Nemanja Bilbija. Zrinjski sada ima 42 boda, šest više od Širokog i Borca, koji imaju i meč više, a Sarajevo je šestoplasirano sa 25 bodova.

Već u 2. minuti je vezni red Sarajeva katastrofalno pogriješio i poklonio loptu Mariju Tičinoviću. On je šalje ka Nemanji Bilbiji, ali Besim Šerbečić reaguje u posljednji tren.

Nakon kornera je Slaviša Radović u duelu s jednim igračem Zrinjskog slomio prst ruke, ali je stisnuo zube i nastavio meč.

U 5. minuti Bilbija s ivice kaznenog prostora šutira preko gola. Trajao je pritisak Zrinjskog još nekoliko minuta, a onda ga se bordo tim konačno oslobodio.

Uslijedio je dug period u kojem se ništa nije dešavalo na terenu, a u 32. minuti Zrinjski stiže do vodstva.

Mario Tičinović se tada namjestio na petnaestak metara od gola na kojem stoji Muhamed Šahinović, iskosa s lijeve strane, te maestralnim udarcem poslao loptu u dalji ugao za 1:0.

Do kraja prvog dijela se rezultat nije mijenjao, a Sarajevo niti jednom nije bilo ni blizu da zaprijeti golu

Prvi put Sarajevo prijeti u 53. minuti. Almedin Ziljkić je ubacio iz kornera, a zbog jakog vjetra je lopta zamalo završila u golu. Marić je uspio da ja boksuje u novi korner.

Nakon toga opet centrira Ziljkić, skače Šerbečić, ali glavom šutira neprecizno.

Igralo se nakon toga uglavnom na sredini terena, a u 69. minuti je Zrinjski mogao riješiti meč. Bilbija je ostavio loptu za Marija Ćužea, koji dolazi sam pred Šahinovića, ali bespotrebno silovitim udarcem loptu šalje preko gola.

U 73. minuti nije bilo spasa za Sarajevo. Katastrofalno je golman Šahinović reagovao na ubačaj s lijeve strane, a Bilbija je glavom loptu poslao u mrežu. Asistent je bio Tičinović.

Imalo je Sarajevo šansu da se u 78. minuti vrati u meč jer je dosuđen slobodnjak na manje od dvadeset metara. No, nevjerovatnu su odluku donijeli u bordo timu, pošto je šutirao Ziljkić, a ne Mario Vrančić, koji je prethodno ušao u igru. Ziljkić je pogodio samo živi zid.

Premijer liga BiH, 20. kolo:

Sarajevo – Zrinjski 0:2 (Tičinović 32’, Bilbija 73’)

Stadion Rođeni (Mostar). Bez gledalaca. Sudija: Luka Bilbija (Prijedor).

Sarajevo: Šahinović, Vršajević, Jelić-Balta, Šerbečić, Martinović, Radović, Čirjak, Kyeremeh, Varešanović, Ziljkić, Oliveira.

Zrinjski: Marić, Ćorluka, Barišić, Jakovljević, Memija, Ilinković, Sučić, Ivančić, Ćuže, Tičinović, Bilbija.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti