25.04.2024.
HomeSportVelež u veoma lošim uslovima za igru uspio savladati Tuzla City

Velež u veoma lošim uslovima za igru uspio savladati Tuzla City

U Srebreniku su u okviru dvadesetog kola m:tel Premijer lige BiH utakmicu odigrali Tuzla City i Velež, a gosti su slavili golom Haskića iz 78. minute sa 0:1.

Nažalost teren je diktirao tempo ove utakmice, naime snijeg je bio očiščen, ali je bilo veoma teško igrati, pa i opravdana slaba predstava ekipa.

Rođeni su imali prvi priliku tek u 25. minuti kada je Halilović pokušao iz slobodnog udarca, ali je to bio lak plijen za Fejzića.

Prvu pravu priliku na utakmici imala je Tuzla City, nakon lijepe akcije Hadžić je šutirao sa vrha šesnaesterca, ali je Bogdanović odbranio njegov udarac.

Čorić je pokušao iz dobre pozicije u 36. minuti, ali nije bio precizan, dvije minute poslije prilika na drugoj strani Halilović se sjajno oslobobio čuvara, međutim Fejzić je sjajno odbranio njegov udarac.

Na otvaranju drugog poluvremena Vehabović je pokušao, ali Fejzić je siguran na golu domaćina. Četiri minute poslije Anđušić je šutirao, ali ponovo je Fejzić odbranio udarac.

Domaći su propustili veliku šansu u 52. minuti Mujarić je ubacio, a Hodžić sa desetak metara sjajno šutirao, međutim lopta je otišla nekoliko centimetara pored stative.

Mnogo bolje drugo poluvrijeme, u 60. minuti Halilović je šutirao, međutim pravo u Fejzića, odmah na drugoj strani prilika za domaće Mujarić je šutirao pored gola.

Imali su Rođeni dvije prilike preko Vehabovića i Hasanovića u 66. i 68. minuti, ali nije bilo golova. Pokušao je Karić desetak minuta poslije, ali nije bio precizan.

Od 77. minute Rođeni su vodili, Blagojević je nakon ubačaja spustio loptu za Haskića koji sjajnim udarcem iz voleja postiže gol za vodstvo.

Minut poslije Anđušić je imao priliku da riješi pitanje pobjedika, ali se poigravao pred golom Tuzla Cityja pa je propustio sjajnu šansu za svoj tim. Nedim Hadžić mogao je završiti utakmicu u 86. minuti, oklijevao je sa šutom pa mu je Čeliković sjajno uzeo loptu.

Nekoliko minuta poslije pokušao je Pantelić, na njegovu žalost Bogdanović je odbranio udarac. Anđušić je nakon toga imao odličnu priliku, ali mu je Fejzić odbranio udarac.

Na kraju su gosti slavili na 0:1, golom Nermina Haskića, a za domaći tim ovo je bio peti vezani poraz.

Premijer liga BiH, 20. kolo:

Tuzla City – Velež 0:1 (Haskić 78’)

TUZLA CITY: Fejzić, Šukilović, Nukić, Hadžić, Kuzmanović, Ćorić, Karjašević, Subašić, Čeliković, Mehidić i Diaby

VELEŽ: Bogdanović, Zeljković, Hrkač, Šikalo, Haskić, Sijamija, Hasanović, Halilović, Vehabović, Dejanović i Domić

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti