23.06.2024.
HomeSportKomemoracija Ćiri Blaževiću: Otišao je maestro koji je skladao nezaboravne simfonije

Komemoracija Ćiri Blaževiću: Otišao je maestro koji je skladao nezaboravne simfonije

Komemoracija za legendarnog trenera hrvatske nogometne reprezentacije, kao i reprezentacije BiH, Miroslava Blaževića, održala se u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. 

 

 

Lisinski je ispunjen do posljednjeg mjesta. Brojne ličnosti iz javnog života Hrvatske i regije došle su da se oproste od legendardnog trenera. Komemoraciji je prisustvovala i delegacija Fudbalskog saveza BiH, kao i pojedini reprezentativci.

Na komemoraciji je i hrvatski državni vrh, premijer Andrej Plenković, predsjednik Zoran Milanović i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

“U svojem odlasku uspio je u onome što je radio cijeli život – ujedinio je Hrvatsku. Društveni značaj dva najveća njegova uspjeha veći je od samog sportskog. Ćiro je znao živjeti i volio je ljude”, rekao je, između ostalog, u svojem govoru predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Dugogodišnji glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić naveo je u svom govoru da je Ćiro bio izuzetno nadaren i talentiran u području komunikacije, stvaranju odnosa i atmosfere i motivacije. Da je održao na stotine govora, ne samo u području sporta već i u poslovnom svijetu i da je bio je ambasador Republike Hrvatske.

Predsjednik GNK Dinama Mirko Barišić istakao je da je otišao maestro koji je skladao nezaboravne simfonije.

“Sve nas je oduševljavao svojom karizmom. GNK Dinamo izražava duboku sućut obitelji i prijateljima nezaboravnog Miroslava Ćire Blaževića”, naveo je Barišić.

Posljednji ispraćaj Miroslava Ćire Blaževića bit će također danas u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Sanduk pokojnog Travničanina će biti izložen od 12 sati, a obred će početi u 14 sati.

Danas je u Hrvatskoj proglašen Dan nacionalne sućuti povodom smrti Ćire Blaževića.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti