16.06.2024.
HomeSportFK Sarajevo: Transfer Andreja Đokanovića je jedan od najvećih u historiji kluba

FK Sarajevo: Transfer Andreja Đokanovića je jedan od najvećih u historiji kluba

Andrej Đokanović je i službeno novi član ekipe MKE Ankaragucu, a na Koševu mogu zadovoljno da “trljaju ruke” radi transfera.

Bordo tim se oglasio saopštenjem u vezi prodaje Andreja Đokanovića koje mi prenosim u potpunosti.

“FK Sarajevo službeno potvrđuje transfer Andreja Đokanovića u MKE Ankaragücü. Transfer Andreja Đokanovića je jedan od najvećih izlaznih transfera u novoj historiji FK Sarajevo realizovan u direktnom dogovoru klubova.

Ugovor će donijeti klubu više od 1,5 miliona maraka novčane vrijednosti, postotke od budućih transfera, kao i trenutne i buduće sponzorske prilike MKE Ankaragücü prema FK Sarajevo. Upravo to će otvoriti vrata za ostvarenje i rast prihoda oba kluba. Vrijednost transfera potencijalno može rasti ukoliko se ispune određeni bonusi.

Andrej Đokanović se pridružio Akademiji FK Sarajevo 2015. godine. Osvojio je dvije titule prvaka kao i dva Kupa BiH, uključujući duplu krunu u sezoni 18/19, a kao član Akademije je čak četiri puta bio šampion BiH u omladinskim kategorijama.

Đokanović je najbolji primjer kvalitete rada naše akademije, kao mjesta broj jedan koje kontinuirano gradi talente i pravi put za mnoge dječake da postanu profesionalni fudbaleri. U prethodnih osam mjeseci čak četiri naša akademca ostvarili su respektabilne transfere, prije Nihada Mujakića i Andreja Đokanovića to su uradili Selmir Pidro (MLS) i Halid Šabanović (Ligue 1).

Peci, hvala ti na svemu i sretno u nastavku karijere!”, stoji u saopštenju.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti