28.03.2024.
HomeNovostiMUP TK: U pretresima kod mladića i djevojke pronađena droga

MUP TK: U pretresima kod mladića i djevojke pronađena droga

Dana, 18.01.2023.godine u Lukavcu policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, postupajući po Naredbi Općinskog suda u Lukavcu, izvršili pretres lica B.M., rođen 1995.godine, te stana i vozila koji isti koristi, kojom prilikom je pronađeno jedno pakovanje sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedno pakovanje u kojem se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, biljna materija u rinfuzi koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dva tzv. “jointa”, digitalna vaga, dvije pvc. vrećice u kojima se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a potrebne mjere i radnje su poduzeli službenici navedenog Odsjeka. B.M. je lišen slobode i isti će, uz Izvještaj, biti predat Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Takođe, istog dana policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla su na osnovu Naredbe Općinskog suda Tuzla, izvršili pretresanje stana u Tuzli koji koristi S.B., rođena 1996.godine, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: 8 pvc. pakovanja sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 4 pvc. pakovanja sa tragovima bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 tzv. “joint”, 2 pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, digitalna vaga i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a potrebne mjere i radnje su poduzeli službenici navedenog Odjeljenja. Nakon kompletiranja predmeta, protiv S.B. će Kantonalnom tužilaštvu TK-a biti podnesen Izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH, stoji u izvještaju MUP-a TK.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti