19.04.2024.
HomeSportSloboda razbila Igman

Sloboda razbila Igman

Ekipa tuzlanske Slobode danas je u Banovićima stigla do jako vrijedne pobjede u borbi za opstanak, pošto je u 19. kolu Premijer lige sa 5:1 savladala Igman iz Konjica.

Interesantno, na ovoj utakmici su gosti postigli dva autogola, pošto su svoju mrežu tresli Elvir Duraković i Amer Dupovac.

S ova tri boda je Sloboda pobjegla sa samog dna tabele, na koje je gurnula upravo Igman. Sada je tim iz Konjica posljednji sa 17 bodova, a Sloboda je odmah ispred sa 19.

Na početku utakmice je dobru priliku za Igman imao Demir Jakupović, ali je odbranio to Semir Bukvić.

Dugo smo nakon toga čekali na neku novu šansu, a u 19. minutije Mirsad Ramić glavom šutirao preko gola, nakon ubačaja Darka Bodula.

Sloboda je predugo bila potpuno bezopasna, a onda je u 36. minuti mogla da povede. Eldar Mehmedović je ubacio za Amera Bekića, a on se nekoliko metara nije uspio da pošalje loptu u mrežu.

Dvije minute poslije su Tuzlaci poveli. Stojan Vranješ je proigrao Saida Husejinovića, a nakon njegovog udarca loptu u svoju mrežu skreće Elvir Duraković i to je 1:0.

U 41. minuti je Kenan Delić mogao duplirati prednost Slobode, ali upropastio je veliku priliku…

U nastavku smo vidjeli potpuni raspad u igri Konjičana, što je Sloboda iskoristila i napunila njihovu mrežu.

Već u 47. minuti Kemal Osmanković nakon prekida pogađa za 2:0, a tome je prethodio centaršut Husejinovića i loša reakcija Bodula.

Do trećeg gola Tuzlaci stižu već u 50. minuti kada je opet Husejinović ubacio, a Amer Dupovac nespretno poslao loptu u svoju mrežu.

U 54. minuti je dosuđen i penal za Slobodu, a siguran je s bijele tačke bio Mehmedović za velikih 4:0.

Kasnije je došlo i do blagog opuštanja Tuzlaka, pa je u 73. minuti Igman smanjio na 4:1 preko Almira Ćubare. Stoper Igmana je pogodio glavom nakon ubačaja Senada Kašića.

Možda se Igman u 80. minuti potpuno mogao vratiti u meč. Dosuđen je penal za Konjičane, ali šut Mirsada Ramića zaustavio je sjajni Semir Bukvić, a potom je odbranio i drugi pokušaj igrača gostiju.

Konačnih 5:1 je u sudijskoj nadoknadi postavio Nikola Komazec.

Premijer liga BiH, 19. kolo:

Sloboda – Igman 5:1 (Duraković 38’ag, Osmanković 47’, Dupovac 50’ag, Mehmedović 55’p, Komazec 90+2’/ Ćubara 73’)

Sloboda: Bukvić, Jusić, Kapetanović, H. Beganović, M. Osmić, Delić, Mehmedović, Vranješ, Husejinović, Bekić.

Igman: Ćeman, Duraković, Velić, Dupovac, Alagić, Bešagić, Hrelja, A. Hebibović, Bodul, Jakupović, Ramić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti