23.02.2024.
HomeSportNogometni savez BiH prihvatio ponudu Rusije, samo jedan član Komiteta za hitnost...

Nogometni savez BiH prihvatio ponudu Rusije, samo jedan član Komiteta za hitnost bio protiv

Nogometne reprezentacije Rusije i Bosne i Hercegovine odigrat će u novembru prijateljsku utakmicu, nakon što je danas Nogometni savez BiH prihvatio ponudu Rusa.

Komitet za hitnost NSBiH danas je sa pet glasova za i jednim protiv odlučio da Zmajevi idu na megdan Rusima.

Protiv je, potvrdio je za Faktor, bio Irfan Durić, koji je od kolega iz Komiteta tražio da o svemu odlučuje kompletan Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH.

“Kao potpredsjednik tražio sam da to pitanje uz sve materijale koje smo dobili ide na Izvršni odbor NSBiH. Ako budem preglasan, znat ćete, tražio sam da sve unese u zapisnik. Smatram da treba biti mudar, da se donese odluka koja je najbolja za BiH”, rekao je Durić.

Koliko je u ovom momentu pametno igrati s Rusijom, koja je u svojevrsnoj izolaciji?

“Koliko je pametno razumijemo se mi koji to razumijemo, ali imamo ovdje manjkavost, koja nas dovodi u dilemu. Imamo dokument od UEFA-e da ta utakmica nije sporna”, kaže Durić.

Osim Durića, Komitet za hitnost FSBiH čine još Vico Zeljković, Ivan Beus, Miloš Brkić, Dragan Soldo i Fuad Čolpa.

Za donošenje odluke bilo je potrebno minimalno pet glasova.

Nakon što su u FSBiH prihvatili ponudu, slijedi potpisivanje ugovora s Fudbalskim savezom Rusije i preciziranje detalja za odigravanje utakmice.

Podsjećamo da su FIFA i UEFA zabranile međunarodne nastupe fudbalskoj reprezentaciji Rusije nakon agresije na Ukrajinu, a da su klubovi iz Rusije protjerani iz evropskih klupskih takmičenja. Slično je i u ostalim sportovima.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti