28.03.2024.
HomeSportRemi u vječitom derbiju na Grbavici, Bekrić spasio Željezničar

Remi u vječitom derbiju na Grbavici, Bekrić spasio Željezničar

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva odigrali su neriješeno 2:2 u 147. gradskom derbiju.

Sarajevo je s igračem manje imalo dva gola prednosti, ali je Željezničar u posljednjoj minuti došao do boda golom Samira Bekrića iz slobodnog udarca.

Ekipa sa Koševa cijelo poluvrijeme igrala je sa 10 igrača, ali je uprkos tome imala prednost do 96. minuti, kada je Bekrić odličnim udarcem donio izjednačenje svojoj ekipi za erupciju oduševljenja većeg dijela navijača na Grbavici.

Prvo poluvrijeme proteklo je u blagoj inicijativi gostujućih igrača, ali osim dva šuta u okvir gola direktno u golmana Bendear nisu uspjeli učiniti ništa. S druge strane, Željezničar je imao nešto ozbiljnije prilike, preko Štilića i Hajdarevića, ali je golman Sarajeva uspješno intervenirao u oba navrata.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena Sarajevo ostaje s igračem manje, nakon što je Čirjak nakon prekršaja nad Santosom dobio drugi žuti karton.

Uprkos tom Sarajevo je već na startu drugog poluvremena došlo do vodstva. U svom šesnaestercu rukom je igrao Galić, sudija je pokazao na bijelu tačku, a siguran realizator najstrožije kazne bio je Ikić.

Nakon primljenog gola Željezničar je preuzeo igru i krenuo svim snagama u napadm ali bez izglednijih prilika iako je imao igrača više.

U 76. minuti rezervista Ahmetović odlično je uposlio Musu koji bježi svom čuvaru i sa sedam metara iskosa kroz noge Benderu šalje loptu u mrežu za vodstvo Sarajeva od 2:0.

Iako se u tom trenutku činilo da će Sarajevo odnijeti tri boda sa Grbavice, Željezničar je do kraja ipak uspio izjednačiti. Ipak, u finišu meča rezervisti Haračić i Bekrić kreirali su izjednačenje.

U 88. minuti Haračić, nakon centaršuta Bekrića koji je desetak minuta ranije ušao u igru, Haračić glavom postiže pogodak za 1:2, a u šestoj minuti sudijske nadoknade Bekrić pogađa iz slobodnog udarca i svoj tim spašava poraza.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti