29.03.2024.
HomeNovostiNa putu Tuzla-Kalesija oduzete cigarete i tekstil vrijedni više od 300 hiljada...

Na putu Tuzla-Kalesija oduzete cigarete i tekstil vrijedni više od 300 hiljada KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u operativnoj akciji kodnog naziva “Sektor”, na putnoj komunikaciji Tuzla-Kalesija oduzeli su raznu krijumčarenu tekstilnu i duvansku robu u vrijednosti od 304.000 KM.

Ovlašteni službenici Grupe za sprječavanje prekršaja i krijumčarenja iz regionalnog centra UIO u Tuzli izvršili su privremeno oduzimanje predmeta od tri fizička lica sa područja RC Tuzla (Živinice, Banovići) za koje nije postojala zakonom propisana dokumentacija.

Naime, ovlašteni službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja na osnovu raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju određenih privrednih subjekata izvršili su istovremenu provjeru prometa i porijekla roba na tri lokacije i tom prilikom pronašli 3.823 komada tekstilnih proizvoda količinu robe (majice, haljine, trenerke, pantalone) za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija.

Ovlašteni službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, Odsjek za provedbu propisa RC Tuzla u saradnji s policijskim službenicima MUP TK-a, Policijska stanica Zapad, na putnoj komunikaciji Tuzla-Kalesija izvršili su pretres kod dva lica. Tom prilikom pronašli su 3.800 paklica cigarete koje nisu bile obilježene na zakonom propisan markicama UIO, niti je za iste postojala zakonom propisana dokumentacija.

Predmetna roba je privremeno oduzeta, a protiv pet fizičkih lica biće poduzete zakonom predviđene mjere i radnje pred nadležnim pravosudnikm organima.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti