29.03.2024.
HomeSportSloboda putuje na Kupres, u srijedu zakazana utakmica

Sloboda putuje na Kupres, u srijedu zakazana utakmica

Fudbaleri Fudbalskog kluba “Sloboda” će u četvrtak, 30. juna, putovati na Kupres, gdje će pod rukovodećom palicom trenera Adnana Jahića, obaviti osmodnevne pripreme.

“Smatram da je dobar potez što ćemo ići na pripreme. Lokacija nije toliko ni bitna, ali svakako da je Kupres privlačan većini klubova. Ekipi se priključilo nekoliko novih fudbalera, tu su i naši juniori i oni koji su ostali od prošlosezonske ekipe. Moramo to posložiti, moramo iskoristiti svaki trenutak da se fudbaleri međusobno što više upoznaju i zbliže jer će nam i timski duh biti od velikog značaja u narednom periodu”, kazao je trener Jahić.

Prvi dijelom priprema je rukovodio trener Gradimir Crnogorac, a nakon toga novim šefom stručnog štaba je imenovan Adnan Jahić koji kaže da je Crnogorac radio izuzetno dobro.

“Moj kolega Crnogorac je dobro radio sa ekipom, nametnuo im je jak ritam. Nastavili smo kasnije istim tempom, uveli smo i drugi trening u toku dana. Trenutno momci dobro odgovaraju na zadatke. Svaki trening daju svoj maksimum što će, nadam se, biti vidljivo kroz prvenstvo”, dodao je Jahić.

Prije odlaska na pripreme, zakazana je još jedna prijateljska utakmica, a protivnik će biti ekipa FK Loznica. Utakmica se igra u Loznici sa početkom u 18 sati.

Na zahtjev podizvođača radova, početak rekonstrukcije glavnog terena na Tušnju je odložen za deset dana, tako da će fudbaleri Slobode trenažni procea obavljati na Tušnju do odlaska na Kupres.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti