29.03.2024.
HomeSportLegende dolaze da isprate legendarnog Ivicu Osima

Legende dolaze da isprate legendarnog Ivicu Osima

Dragan Stojković Piksi, Safet Sušić, Dejan Savičević, Tomislav Ivković, Faruk Hadžibegić, Dragan Džajić, Refik Šabanadžović, Robert Prosinečki, Zoran Vulić, Zlatko Vujović, Zlatko Dalić, Alen Bokšić, Zvonimir Boban…, samo su neka od legendarnih imena koja su najavila da će u subotu prisustvovati posljednjem ispraćaju Ivice Osima u Sarajevu.

Komemorativna sjednica biće održana u Narodnom pozorištu, a povorka navijača i građana krenuće sa stadiona „Grbavica“ prema groblju „Bere“ gdje je planirana sahrana sa početkom u 15 časova. Procjenjuje se da bi na sahrani legendarnog Švabe moglo biti i više desetina hiljada  ljudi, a najavljeno je zatvaranje više saobraćajnica u gradu.

Nikola Nikić je komentarišući smtra Ivice Osima rekao da će ako treba pješke doći u Sarajevo. Očekuje se i dolazak Miroslava Ćire Blaževića, Dušana Bajevića, Envera Marića, Seada Kajtaza, Elvira Bolića, Dragana Škrbe, Envera Hadžiabdića, Nenada Bjekovića….

Očekuje se dolazak delegacije grada Graca i Fudbalskog kluba Šturm. Takođe tehnički direktor reprezentacije Japana Jasuhari Sorimači biće prisutan kao i predsjednik N/FS BiH Vico Zeljković.

Brojne novinarske ekipe pratiće kako se pretpostavlja jedan od najvećih događaja ovakve vrste u Sarajevu. Dolazak su najavili novinari iz dalekog Japana gdje je Ivica Osim obavljao svoju zadnju trenersku ulogu u funkciji selektora te zemlje.

Komemoraciji će prisustvovati i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto…

Ivica Osim preminuo je u 81. godini 1. maja u svom domu u Gracu, a nakon komemoracije i ispraćaja upriličenih na stadionu Šturma, tijelo je prošlog vikenda dopremljeno u Sarajevo. Rođen je 6. maja 1941. godine u Sarajevu gdje će vjerovatno biti nazvana jedna ulica u čast fudbalskog velikana. Navijači zagovaraju i da se ime stadiona „Grbavica“ preimenuje u Ivica Osim.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti