25.04.2024.
HomeSportSpars savladao OKK Slobodu

Spars savladao OKK Slobodu

Košarkaši Sparsa su pobjedom nad Slobodom od 84:82 na Ilidži započeli takmičenje u Ligi 6, odnosno Ligi za prvaka Bosne i Hercegovine.

Vodio je Spars kroz cijeli meč na Ilidži, ali vidjeli smo dosta dramatičan rasplet, pošto su Tuzlaci sve vrijeme držali priključak i prijetili preokretom.

Poveo je Spars nakon prvih deset minuta igre sa 28:19, a na poluvrijeme se otišlo s prednošču od 10 poena za sarajevski tim (46:36).

Sloboda puno bolje ulazi u drugo poluvrijeme i brzo topi prednost tima Srđana Stanića. Vidjeli smo dramu u finišu, pošto na pola minute do kraja trojkom Harisa Delalića Sloboda dolazi na -3 (84:81).

Potom je Staniću suđena tehnička te je Spars izgubio napad. Đorđe Lelić s linije slobodnih bacanja smanjuje na 84:82 Arijan Lakić potom promašuje dva slobodna bacanja za domaće, ali Tuzlaci nisu uspjeli da u posljednjih šest sekundi upute šut na koš i dođu do pobjede.

Završilo je 84:82, a prvo ime susreta bio je Jakov Mustapić, koji je ubacio 23 poena, dok je Nedim Buza ubilježio 17 koševa. Kod Slobode je 17 ubačaja imao Adi Alikadić, a po 16 Haris Delalić i Ibrahim Durmo.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti