28.03.2024.
HomeSportManchester City u sjajnoj utakmici savladao Real Madrid

Manchester City u sjajnoj utakmici savladao Real Madrid

Fudbaleri Manchester Cityja večeras su na domaćem terenu u prvoj utakmici polufinala UEFA Lige prvaka rezultatom 4:3 savladali Real Madrid.

Sjajnu utakmicu golom je otvorio City, koji je već u drugoj minuti lijepim udarcem glavom Kevina De Bruynea stigao u vodstvo. Samo devet minuta kasnije domaći navijači na Etihadu su se ponovo radovali. Za 2:0 pogodio je Gabriel Jesus. Uzbudljivo prvo poluvrijeme zaključio je Karim Benzema koji je pogotkom u 33. minuti vratio Real u igru.

“Građani“ su potpuno dominirali na otvaranju drugog dijela, pa su nakon nekoliko propuštenih stopostotnih šansi, ipak, pogodili u 53. minuti. Strijelac za 3:1 bio je Phil Foden. No, da se neće lako predati Real je pokazao već nakon dvije minute, kada je poslije fenomenalnog prodora mrežu domaćih zatresao Vinicius Junior. Ipak, tu nije bio kraj uzbuđenjima u ovoj fenomenalnoj utakmici.

City je u 74. minuti stigao do još jednog gola, a na 4:2 povisio je Bernardo Silva. Potpunu neizvjesnot pred revanš na Santiago Bernabeu osigurao je Benzema svojim drugim golom, koji je postigao s bijele tačke u 82. minuti.

Druga prva utakmica polufinala na programu je u srijedu uvečer kada će se u Engleskoj sastati Liverpool i Villarreal.

Revanš utakmice na programu su 3. i 4. maja, a finale je zakazano za 28. maj na Stade de Francu u Parizu.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti