27.04.2024.
HomeSvijetUkrajinska obavještajna služba: "Ruska elita sprema atentat na Putina, znamo tko i...

Ukrajinska obavještajna služba: “Ruska elita sprema atentat na Putina, znamo tko i kako!”

Skupina utjecajnih Rusa, dio ruske poslovne i političke elite, planira izvršiti atentata na ruskog predsjednika Vladimira Putina, izvještava Glavna obavještajna uprava Ministarstva obrane Ukrajine, a prenosi portal Ukrajinska pravda.

Cilj ove skupine je što prije ukloniti Putina s vlasti i obnoviti ekonomske veze sa Zapadom koje su uništene ratom u Ukrajini, pišu iz ukrajinskog Ministarstva obrane. Već se zna i tko bi trebao sjesti na Putinovo mjesto, riječ je o Aleksandru Bortnikovu, čelniku Federalne službe sigurnosti Ruske Federacije.

– Dio ruske političke elite vidi direktora Bortnikova kao Putinovog nasljednika. Bortnikov je taj koji je nedavno pao u nemilost ruskog diktatora – stoji u objavi. Bortnikov i njegova Služba sigurnosti, pišu, više ne uživaju simpatije ruskog predsjednika, a kao razlog za slabljenje utjecaja šefa FSB-a navode se njegove pogrešne procjene u ratu protiv Ukrajine. Ističu da je poznato da Bortnikov i još neki utjecajni članovi ruske elite razmatraju razne opcije za smjenu Putina s vlasti.

– Konkretno, nije isključeno trovanje, iznenadna bolest ili druga “nesreća” – napominju.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti