18.04.2024.
HomeSportMorris donio pobjedu Tuzla Cityju

Morris donio pobjedu Tuzla Cityju

Tuzla City je danas u utakmici 23. kola Premijer lige BiH sa minimalnih 1:0 savladao Rudar Prijedor.

Meč je riješen golom Kobieja Morrisa u 9. minuti, kada je pogodio nakon kornera koji je izveo Mirzad Mehanović. Rudar je u nastavku meča igrao hrabro, ofanzivno, ali njegovi napadi nisu urodili plodom i ostalo je 1:0 do kraja.

Dominirao je Tuzla City na startu utakmice i brzo je tu dominaciju uspio i da kruniše golom. Za 1:0 je u 9. minuti pogodio Kobie Morris, a mrežu gostiju je zatresao nakon ubačaja Mirzada Mehanovića iz kornera.

Kontrolirali su domaći nakon toga susret, ali nisu mogli da stvore pravu priliku. U 25. minuti je Eldar Mehmedović šutirao glavom pored gola, a potom je Rudar na nekoliko minuta preuzeo inicijativu.

Najagilniji u redovima gostiju bio je Demir Jakupović, koji je zadavao dosta problema domaćim fudbalerima. Izveo je Rudar desetak minuta prije kraja prvog dijela tri vezana kornera, ali Tuzla City se uspio odbraniti.

Do odlaska na odmor ostalo je 1:0 za Tuzla City, a hrabro i odvažno je Rudar nastavio i u drugom dijelu. Igrali su gosti ofanzivno, a u 57. minuti im je propala lijepa i opasna akcija jer je kontrolu nad loptom u ključnom trenu izgubio Jakupović.

U 72. minuti je prijetio Nikola Mandić, ali je njegov šut bez većih problema zaustavio Bakir Brajlović. Sve u svemu, Rudar je možda bio i nešto bolji rival na terenu, ali nisu uspjeli kreirati prave prilike. Napadi su im završavani na ivici šesnaesterca i Tuzla City se uspio odbraniti.

Završilo je 1:0.

Premijer liga BiH, 23. kolo:

Tuzla City – Rudar Prijedor 1:0 (Morris 9’)

Tuzla City: Brajlović, Ferreyra, Morris, Mehmedović, Karjašević, Čeliković, Tomašević, Mehanović, Doffo, Nsue i Džafić.

Rudar Prijedor: Šćekić, Sadiku, Pekija, Danilović, Pavlović, Sajak, Redžić, Hodžić, Jakupović, Amoah, Mandić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti