25.04.2024.
HomeNovostiI to je moguće u BiH: Nije studirao pravo, ali je diplomirani...

I to je moguće u BiH: Nije studirao pravo, ali je diplomirani pravnik

Izvršena je primopredaja u Institutu za javno zdravlje RS. Poslanik Ujedinjene Srpske Kostadin Vasić danas je sjeo u fotelju vršioca dužnosti direktora te ustanove.

Prema Statutu ustanove na čijem je čelu stoji da direktor mora biti doktor medicine, dipl. farmaceut, ekonomista, ili pravnik, ali i da se protiv njega ne vodi krivični postupak, da nije osuđivan. Što Vasić, jeste i to zbog nasilničkog ponašanja.

Izvor : N1

Također, interesatno je da Kostadin Vasić nije pohađao Pravni fakultet, iako ima zvanje pravnika. Zato jeste učio na Višoj trenerskoj školi u Beogradu, menadžmentu bezbijednosti na Sokocu, kao i na Političkim naukama na Sokocu, gdje je i stekao titulu diplomirani pravnik – smjer nacionalna bezbijednost.

Sam Vasić ranije je upitao ko ima kantar da mjeri čiju stručnost.

Politički oponenti također su se uključili u priču, traže od Vlade da povuče imenovanje:

“Vasić je dva puta pravosnažno osuđen i jednom nepravosnažno, a sve tri presude su izrečene zbog nanošenja teških tjelesnih povreda drugim licima. Posljednjom, nepravosnažnom presudom Osnovnog suda u Zvorniku, od 30.08.2021, broj 830K04000219K, Vasić je osuđen na deset mjeseci zatvora zbog krivičnog djela iz člana 132. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, a u vezi s članom 37, jer je svom rođaku Ljubiši Vasiću nanio teške tjelesne povrede”, ističe predsjjednik DNS Nenad Nešić.

Izvor : N1
Izvor : N1

Vasić je za ranije presude zakonski rehabilitovan, odnosno brisana mu je kazna zatvora za nanošenje tjelesnih povreda.

Od Suda u Zvorniku zatražili smo informacije o predmetu koji je, kako prenose mediji u toku, a u kojem je izrečena prvostepena presuda Vasiću.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti