28.03.2024.
HomeNovostiVelika akcija policije u FBiH, istovremeni pretresi na 28 lokacija

Velika akcija policije u FBiH, istovremeni pretresi na 28 lokacija

Rano jutros policijski timovi započeli su istovremene pretrese na 21 lokaciji na području Visokog i Breze, dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, dvije lokacije na području Srednjobosanskog kantona i tri lokacije na području Brčko Distrikta BiH, saopšteno je iz MUP-a ZDK.

Radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva “META”, koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i koja je usmjerena na lišenje slobode i procesuiranje osoba koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH i “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Aktivnosti u okviru akcije “META” se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama općinskih sudova u Zenici i Visokom, a današnje aktivnosti se provode u saradnji sa policijskim timovima Federalne uprave policije, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona i Policije Brčko distrikta BiH.

“Više detalja o rezultatima same akcije moći ćemo potvrditi tokom dana, po okončanju naznačenih aktivnosti koje su još uvijek u toku”, saopšteno je iz MUP-a ZDK.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti