02.05.2024.
HomeNovosti"Ćiro" pokupio drogu i oružje

“Ćiro” pokupio drogu i oružje

Policija je uhapsila A.M. (37) iz Sarajeva zbog sumnje da je duže vrijeme nabavljao drogu u većim količinama koju je prepakivao i dalje distribuisao.

Njega su uhapsili pripadnici Federalne uprave policije (FUP) u akciji “Ćiro” koju su izveli pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i terete ga za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

“Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu policijski službenici FUP-a izvršili su pretres stana i pratećih objekata koje pomenuto lice koristi, kojom prilikom je pronađeno više od 2.500 grama praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, vage za precizno vaganje, pribor za pakovanje i prepakivanje droge, vatreno oružje, municija različitih kalibara, puščana cijev sa mehanizmom, kundaci i drugi metalni djelovi za oružje, radio stanica kao i drugi predmeti i tragovi koji će se koristiti u krivičnom postupku”, navodi se u saopštenju.

Sumnjaju da je duži period nabavljao drogu u količinama od kilogram i više, te je prepakivao i dalje distribuisao s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

On će nakon kriminalističke obrade biti predat Kantonalnom tužilaštvu KS.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti