25.04.2024.
HomeNovostiVojin Mijatović osumnjičen u slučaju zloupotrebe teške sedam miliona

Vojin Mijatović osumnjičen u slučaju zloupotrebe teške sedam miliona

Vojin Mijatović se sumnjiči da je, obavljajući poslove direktora javnog preduzeća u Banjoj Luci, iskoristio svoj položaj tako što je angažovao neovlaštene osobe koje su izvršile vještačenje, a što je suprotno Zakonu o vještacima RS-a, a nakon čega je i potpisao nalaz i mišljenje koji su sačinile navedene osobe.

Osim njega, policija je podnijela izvještaj i protiv B. M. iz Banje Luke zbog istog krivičnog djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlasti.

“B. M. se sumnjiči da je navedeno krivično djelo počinio u toku 2016. godine obavljajući poslove direktora akcionarskog društva iz Banje Luke, zloupotrebom službenog položaja, društvu ograničene odgovornosti iz Banje Luke pribavilo protivpravnu imovinsku koristi u iznosu od 7.077.524,48”, saopćeno je iz Policijske uprave.

Vojin Mijatović je od 2014. do 2016. godine bio direktor Ekonomskog instituta u Banjoj Luci.

 

Mijatović na ovo kaže kako stoji na raspolaganju svim istražnim organima u Bosni i Hercegovini za sve što treba i bez ikakve sumnje.

“Progon prema meni od režima već dugo traje i ovo me ne čudi uopšte, koliko imam informacija ovdje se neće stati i slijedi progon i moje porodice… Apsolutno odbacujem sve optužbe kao neosnovane i zlonamjerne koje služe isključivo kao politički progon”, kazao je.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti