16.04.2024.
HomeNovostiOkršaj SDP-ovaca u kafani: Zukan Helez i Midhat Palić fizički se obračunali...

Okršaj SDP-ovaca u kafani: Zukan Helez i Midhat Palić fizički se obračunali zbog direktora iz SDA

Helez je inače političar koji je od ranije poznat po fizičkom obračunu. On se 2013. godine potukao također u kafiću u Bugojnu prilikom čega je teško povrijeđen vlasnik lokala, a 2014. se ponovo našao u žarištu skandala zbog toga što se na utakmici malog nogometa pokušao obračunati sa sucem…

U bugojanskom lokalu sinoć je došlo do incidenta u kojem je učestvovao Zukan Helez (SDP) zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine.

To je potvrdio Mirza Idrizović, direktor JU Kulturno sportski centar Bugojno, koji je za Faktor kazao da su on i njegova supruga u tom lokalu bili meta Helezovih provokacija, ističući da je Helez bio u alkoholiziranom stanju.

– Supruga i ja smo sjedili u lokalu “Little big” da bi u jednom trenutku u kafić ušao Zukan Helez sa svojim rođakom i još jednim mladićem, koji je inače član Općinskog vijeća Bugojno. Nemalo nakon toga Helez ustaje, vidi se da je u alkoholiziranom stanju i upire prstom u mene, nešto govori, nije se moglo razaznati od muzike – rekao je Idrizović i dodao:- Zapravo je govorio momku koji je prije njega došao u kafić, oni su iz iz iste stranke, riječ je o Midhatu Paliću. Na to što mu je Helez govorio, čuo sam Palića da mu odgovara: “Kad si ti hrabar ustani ti, priđi mu, istjeraj ga ti”. I onda Palić prilazi meni, odranije se znamo, trenirali smo fudbal zajedno, prišao mi je zagrlio me je i pozdravio. Rekao je: “Mirza je korektan, dobar momak, ja nemam ništa protiv njega”.

Nakon toga, nastavlja Idrizović, Midhat Palić se vraća do Zukana, nastavljaju prepirku. Navodno, Zukan mu je govorio pogrdne stvari, da će ga on lično isključiti iz partije zbog toga što nije izvršio ono šta je on od njega tražio.

Pred velikim brojem prisutnih nakon kratke rasprave dolazi do naguravanja i fizičkog konflikta između njih što je trajalo nekih 10 minuta.

– Ja sam kazao supruzi da ustane, spremi se, jer mi nemamo više šta tu tražiti, idemo kući. Kasnije sam vidio na snimku da je došlo do svađe između njih, naguravanja koje je trajalo deset minuta. Nimalo prijatna situacija – priča Idrizović.

Dodaje kako ranije nije imao neprijatnih situacija sa Helezom.

– Animozitet Zukana prema meni je što sam ja član SDA, što pripadam toj drugoj opciji. Midhata Palića poznajem od djetinjstva, kada sam ušao pozdravio sam ga. Ranije sam se sa Helezom znao pozdraviti i to je to. Kasnije sam saznao od Palića da je Zukan prema meni psovao majku zelenu, suprugu nazvao pogrdnim imenom, ali ja to nisam čuo i ne mogu potvrditi. To sam saznao naknadno i hvala Bogu da to nisam u tom trenutku čuo – rekao je Idrizović.

Dodaje kako se u ovom bugojanskom lokalu nikada nisu događali incidenti, prenosi Depo.ba.

Portal Klix uspio je kontaktirati parlamentarca Heleza kako bi ispričao svoju stranu, međutim on negira da je došlo do bilo kakvog fizičkog kontakta, iako se na snimci vidi suprotno.

“Ja nikoga nisam ni takao, to je moj prijatelj iz SDP-a koji me samo verbalno napao”, rekao je Helez za Klix.

Helez je inače političar koji je od ranije poznat po fizičkom obračunu. On se 2013. godine potukao također u kafiću u Bugojnu prilikom čega je teško povrijeđen vlasnik lokala, a 2014. se ponovo našao u žarištu skandala zbog toga što se na utakmici malog nogometa pokušao obračunati sa sucem.

Zbog tučnjave u kafani 2013. godine je i osuđen na uslovnu kaznu zatvora, a u junu prošle godine je dobio još šest mjeseci uslovne zbog davanja lažnog iskaza na sudu.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti