25.04.2024.
HomeNovostiPDA isključila političku ‘preletačicu’ Jasminu Lugavić iz stranke

PDA isključila političku ‘preletačicu’ Jasminu Lugavić iz stranke

Na Općim izborima 2018.godine Jasmina  Lugavić je kao kandidatkinja Pokreta demokratske akcije izabrana za zastupnicu u Skupštinu Tuzlanskog kantona, što joj je bio drugi mandat u ovom predstavničkom tijelu Tuzlanskog kantona.Zahvaljujući infrastrukturi Pokreta demokratske akcije, Općinskom odboru, Izbornom štabu, Predsjednicima 17 Mjesnih ogranaka, Asocijaciji žena, Asocijaciji mladih i stotinama drugih aktivista, Jasmina Lugavić je na Općim izborima 2018. godine dobila povjerenje 9.426 članova Pokreta demokratske akcije sa područja Tuzlanskog kantona, naveli su iz ove stranke.

Jasmina Lugavić je kao zastupnica u Skupštini Tuzlanskog kantona, kao dio većine podržala smjenu prethodne Vlade TK koju je predvodila SDA, odnosno podržala je imenovanje Vlade TK na čelu sa prof.dr. Kadrijom Hodžićem. U ponedjeljak, 14.februara  2022.godine, na  sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona,  Lugavić je  glasala ZA  smjenu te Vlade TK predvođene Prof.dr. Kadrijom Hodžićem, i sve to bez ijedne riječi obrazloženja, razloga ili kritika smijenjenoj Vladi, bez ijedne izgovorene riječi za govornicom.

˝Jednostavno rečeno, svojim licemjernim i krajnje podmuklim potezom, glasajući  ‘ZA’ smjenu Vlade TK, Jasmina Lugavić je postala, pored Safeta Softića, Bege Gutića i drugih tajkuna sa područja Tuzlanskog kantona osoba koja je izdala interese građana Banovića i interese građana Tuzlanskog kantona.U toku mandata zastupnice u Skupštini TK, Jasmina Lugavić sa suprugom Šabanom je znatno usporavala programske ciljeve vođenja socijalne politike Pokreta demokratske akcije, jer je gotovo svakodnevno ovaj bračni par, sa svojim megalomanskim zahtjevima, isključivo i samo lične prirode, opterećavao organe Pokreta demokratske akcije tražeći određne pozicije, pod izgovorima da je njihov „socijalni status“ ugrožen. Vrijedi napomenuti da mjesečna primanja ovog bračnog para kroz radni odnos u RMU „Banovići“ i njenu poziciju zastupnice u Skupštini TK iznose vrtoglavih 5.000 KM. Obzirom na medijska nagađanja, sastanke ovog bračnog para i fotografije koje su se pojavile u medijima, te medijske istupe nekih političkih zvaničnika o prodaji mandata, „živom“ novcu u kesama, te radnim mjestima u Elektroprivredi BiH, te BH Telecomu, pozivamo nadležne organe da provjere objavljene informacije te prate promjene i transfere sa jednog na druga radna mjesta Jasmine i Šabana Lugavića u naprijed pomenutim preduzećima ali i unutar samog RMU Banovići¨, saopšteno je iz OO PDA Banovići.

Također, iz PDA upućuju poziv nadležnim organima da provjere informacije ko je, kada i pod kojim uslovima dodijelio stan u Sarajevu Jasmini Lugavić. Da li je stan kupljen i kada? Od kojeg novca i za koliko novca, te da utvrde imena bivših i sadašnjih vlasnika.

˝Jasmina Lugavić je u svojim javnim nastupima ali i na privatnim druženjima apriori isticala poštenje i moral, pa bi shodno tome, moralno, pošteno i krajnje odgovorno bilo da vrati mandat Pokretu demokratske akcije i njenim glasačima, te da uputi javno izvinjenje svim članovima PDA TK koji su joj poklonili svoje povjerenje, kako bi štitila njihove interese, a ne samo svoje lične i interese svoje porodice˝, navode dalje iz PDA.

S tim u vezi, Općinski odbor PDA Banovići je donio jednoglasnu odluku kojom isključuje Jasminu Lugavić iz članstva a shodno odredbama Statuta PDA.

˝Iznevjerene građane pozivamo na smirenost, razum i dostojanstvno iako u potpunosti shvatamo njihovo razočarenje za ovu historijsku izdaju i prevaru građana Banovića i Tuzlanskog kantona.U momentima kao što je ovaj, trebamo znati da su ljudi u Pokretu demokratske akcije  legalisti, da vjeruju u državne institucije bez obezira na njihovu sporost u pojedinim slučajevima, te da smo čvrsto ubijeđeni da će istina ugledati svjetlost dana, te da će pravda na kraju ipak pobijediti.Sva dešavanja nastala u proteklih nekoliko mjeseci te svi pritisci koje zajednički podnosimo su rezultat iskazane političke snage Pokreta demokratske akcije, naših aktivnosti na terenu te Kongresa koji je održan u mjesecu decembru, ali prvenstveno zbog rezultata istraživanja neovisnih agencija koji govore o naglom jačanju i širenju Pokreta demokratske akcije.Svojim članovima sugerišemo da nastavljamo sa provedbom Programskih ciljeva i zadataka Pokreta demokratske akcije, provedbom Kongresnih dokumenata i  drugim aktivnostima planiranim u ovoj godini˝, zaključili su u saopštenju za javnost iz PDA.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti