16.06.2024.
HomeSvijetSpektakularan doček nove godine u australskom Sydneyu (VIDEO)

Spektakularan doček nove godine u australskom Sydneyu (VIDEO)

Svijet dočekuje 2022. godinu. Pandemija koronavirusa već dvije godine okupira naše živote i određuje mnogo toga što možemo ili ne možemo raditi, a nije mnogo drugačije ni sada, na pragu nove godine.

U Novu 2022. godinu prvi je zakoračio Novi Zeland. Nova godina dočekana je, zbog pandemije koronavirusa, bez tradicionalnog vatrometa.

U australskom Sydneyu vatrometa je ipak bilo, a ove godine, za razliku od prošle, bilo je i gledetalja.

Pogledajte kako je spektakularno izgledao australski doček Nove godine.

Nagli zaokret

Australske vlasti kažu da se njihov nagli zaokret — napuštanje politike nulte tolerancije prema covidu u korist “života s covidom” – temelji na visokoj stopi procijepljenosti odraslih i sve više dokaza da je omikron manje smrtonosan.

Premijer Scott Morrison poželio je ljudima da “uživaju u večeri”, dok je Dominic Perrottet, premijer države Novi Južni Wales, pozvao sve da “odu i uživaju u dočeku Nove godine” iako se dnevni broj zaraza u državi gotovo udvostručio na rekordnih 21.151. Perrottet je rekao da se oslanja na visoku procijepljenost i činjenicu da se bolnice nose s omikronom.

Dramatični preokret odražava širi trend zbog kojeg čelnici zapadnih zemalja posebno oklijevaju vratiti stroge kontrole iz 2020. kako bi izbjegli novi gospodarski pad.

Svijet koji je u 2021. živio uz ograničenja zbog covida doživio je brojne prosvjede protiv izolacije, dok je manjina i dalje oklijevala cijepiti se – što postavlja pitanje može li pandemija uopće završiti ako stopa procijepljenosti ne nastavi rasti.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti