19.04.2024.
HomeSportAguero na Nou Campu objavio kraj karijere

Aguero na Nou Campu objavio kraj karijere

Sergio Agüero objavio je kraj fudbalske karijere u 33. godini nakon što je u oktobru na utakmici Barcelone i Alavésa izašao iz igre zbog boli u prsima, a na opsežnim liječničkim pregledima otkrili su kako je imao aritmiju i kako bi nastavak igranja bio opasan.

Argentinski fudbaler ovo je ljeto stigao iz Manchester Cityja, gdje je proveo deset godina i postao klupska legenda, a ugovor s Kataloncima ima do ljeta 2023. Međutim, iznenada se morao povući s terena.

Na presici u Barceloni, osim Agüera, govorio je i predsjednik Barcelone Joan Laporta, a iz Engleske su, nakon pobjede Cityja protiv Leedsa, stigli i Kunov bivši trener Pep Guardiola uz saradnika Txikija Begiristaina, koji su ranije radili u Barceloni.

Stigla je i kompletna prva ekipa Barcelone.

“Jako mi je teško. Sazvao sam ovu konferenciju za medije kako bih objavio da prestajem s profesionalnim igranjem nogometa – rekao je Agüero.

“Jako je težak trenutak. Odluku sam donio zbog zdravlja, to je glavni razlog, zbog problema koje sam imao prije mjesec i pol dana. Bio sam u dobrim rukama liječnika koji su dali sve od sebe i rekli mi da bi najbolje bilo prestati igrati. Odluku sam donio prije desetak dana, htio sam vam reći što prije. Htio sam dati sve od sebe da vidim ima li neki način da se to ne dogodi, ali nije bilo puno šansi – kazao je Sergio.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti