21.06.2024.
HomeSvijetRacije u Njemačkoj, planirali ubistvo pokrajinskog premijera?

Racije u Njemačkoj, planirali ubistvo pokrajinskog premijera?

Njemačka policija pretresla je danas nekoliko lokacija u istočnoj pokrajini Saksoniji u okviru istrage o, kako su rekli, zavjeri aktivista protiv vakcinacije za ubistvo pokrajinskog premijera Mihaela Krečmera.

Pretresi u gradu Drezdenu bili su usmjereni na pojedine članove grupe u programu za razmjenu poruka “Telegram”, gdje se razgovaralo o planovima za ubistvo u vezi sa suzbijanjem virusa korona koje sprovodi državna vlada, saopštila je policija.

Grupa “Drezden Oflinevernetzung”, ili “Drezdensko oflajn umrežavanje”, došla je u centar pažnje vlasti nakon istrage koju je prošle nedjelje objavila televizija ZDF.

Izvještaj ZDF-a otkrio je da su članovi grupe “Telegram” na sastancima u Drezdenu govorili o ubistvu predstavnika Vlade Saksonije.

Specijalne snage učestvovale su u racijama koje su pokrenute danas nakon što su izjave članova grupe “Telegram” sugerisale da bi oni mogli da posjeduju oštro oružje i samostrijele, objavila je policija Saksonije na Twitteru.

Saksonija, koja ima drugu najveću stopu novih slučajeva virusa korona u Njemačkoj i najnižu stopu vakcinacije, posljednjih nedjelja potresaju protesti protivnika ograničenja uvedenih zbog virusa korona.

Prošlog mjeseca, grupa demonstranata održala je skup sa bakljama ispred kuće ministarke unutrašnjih poslova Saksonije, što se smatra implicitnom prijetnjom nasiljem protiv nje.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti