20.04.2024.
HomeSportOKK Sloboda izgubila u dramatičnoj završnici

OKK Sloboda izgubila u dramatičnoj završnici

Igrane su večeras dvije utakmice osmog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine u košarci, a Promo je na domaćem terenu u efikasnom susretu savladao Mladost iz Mrkonjić Grada (96:91), dok je Sloboda u Mejdanu poražena u dramatičnoj završnici od Posušja sa 82:83.

Iako je Mladost u utakmicu protiv Proma ušla kao blagi favorit, ipak se u Mrkonjić Grad vratila poražena sa 95:91. Promo je vodio gotovo tokom cijelog susreta, a gosti su u finišu uspjeli doći do izjednačenja, ali to je bilo sve. Domaći su otišli na +4 i utakmica je završena.

Gatling je završio meč sa 33 poena, sedam asistencija i četiri skoka u redovima pobjedničke ekipe, a Ilić se također istakao sa 22 poena, četiri skoka i tri asistencije. U poraženoj ekipi Kapetanović je ubacio 26 poena uz dvije asistencije, dok je Marković dodao poen manje te sedam skokova i četiri asistencije.

Posušje je priredilo iznenađenje u Mejdanu. U dramatičnoj završnici Sloboda je poražena na domaćem terenu (82:83). Rezultat je bio tokom cijelog meča u egalu. Caruthers je 13 sekundi prije kraja položio za 81:83, a onda je Durmo na drugoj strani imao tri skobodna bacanja i priliku da donese pobjedu ili produžetke, no pogodio je samo jedno.

Cartuhers je bio najefikasniji sa 24 poena, dok je u poraženom timu upravo Durmo, koji je promašio bacanja za pobjedu, imao double-double učinak. Ubacio je 23 poena uz 17 skokova. Također, double-double imao je i Delalić sa 22 poena i 12 skokova.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti