25.04.2024.
HomeSportMaksimović: San svakog fudbalera je da predstavlja svoju zemlju, ovo je motiv...

Maksimović: San svakog fudbalera je da predstavlja svoju zemlju, ovo je motiv za još jači rad

Mladi fudbaler Slobode i nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Saša Maksimović, dobio je svoj prvi poziv u reprezentaciju za prijateljsku utakmicu protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Mladi veznjak će imati priliku debitovati u dresu A selekcije na svoj 22. rođendan, a pred ovu utakmicu se dotakao samog poziva u reprezentaciju kao i svojih nastupa u proteklom periodu.

Sigurno da je san svakog fudbalera da predstavlja svoju zemlju. Čim sam dobio ovaj poziv sigurno da sam bio presretan, a ovo je motiv za dalji i još jači rad u narednom periodu. Mogu biti zadovoljan nastupima u ovoj godini, ali naravno uvijek može bolje i ja ću težiti ka tome“, kazao je Maksimović.

Smatra da utakmica dolazi u pravo vrijeme, te da su pozvani fudbaleri u dobroj kondiciji s obzirom na nedavni završetak prvog dijela sezone Premijer lige BiH.

Mislim da smo i dalje u dosta dobroj kondiciji jer je polusezona nedavno završila, tako da mislim da možemo odgovoriti svim zahtjevima koje selektor stavi ispred nas“, rekao je mladi veznjak, te dodao:

Čeka nas teška utakmica. Iako su im igrači uglavnom iz domaće lige, to je ipak liga koja ima kvalitet. Ali i mi ovdje imamo kvalitet i mislim da ćemo im se moći suprostaviti na pravi način“.

Zmajevi svoju prijateljsku utakmicu protiv SAD-a igraju 18. decembra sa početkom u 17.15 sati po lokalnom vremenu u Los Anđelesu.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti