20.04.2024.
HomeNovostiGrađani se opraštaju od djevojčice iz Kaknja: "Pile nije izdržalo naš javašluk...

Građani se opraštaju od djevojčice iz Kaknja: “Pile nije izdržalo naš javašluk i bezobrazluk”

Prijatelji, poznanici i rodbina opraštaju se porukama na društvenim mrežama od malene Džene Gadžun koja je jutros preminula nakon što je pala u komu poslije operacije u privatnoj poliklinici u Sarajevu.

“Allahu si bila draža već nama. Da ti dragi Allah podari lijepi dženet, da ti otvori vrata svog dženeta Meleku moj… Ostala su sjećanja tvoja. Vole te tvoja braća, mama i babo”, napisala je majka malene Džene.

I poznati sarajevski imam Muhamed Velić napisao je status, rekavši da nam ovo treba biti pouka.

“Djevojčica iz Kaknja, pile malo je preselilo. Nije izdržalo naš javašluk i bezobrazluk. Allah će njoj ljepše mjesto dati, u džennetu najljepšem, ispred kojeg će čekati svoje roditelje, a nama ovo treba da bude pouka i upozorenje da se javašluku, posebno u medicini, ali i u drugim sferama života, mora stati u kraj! Allah da pomogne”, napisao je Velić.

 

“Rahmet ti duši, pile naše maleno. Borila si se do zadnjeg momenta ali Allah dž.š. zna najbolje i zna zašto je svoju milost spustio na ovaj način. Leti ptico Džennetska tamo gdje nema ljudskog zla, gdje nema nikog ko će te povrijediti i zlo ti nanijeti”, jedna je od poruka.

“Mi smo krivi Džena za tvoju smrt! Mi smo krivi što nećemo zaustaviti korupciju, mito i kriminal! Mi Džena moramo tražiti halala od tebe! Nadam se da će ovo ići pravedno, da se ništa neće staviti pod tepih i da nijedan roditelj neće doživjeti ovako nešto. Halali nam Džena što smo loši ljudi”, još je jedan od statusa napisnaih na Facebooku.

Podsjetimo, djevojčica koja je pala u komu nakon operacije u privatnoj poliklinici u Sarajevu preminula je jutros, a Tužilaštvo Kantona Sarajevo izdaće naredbu za obdukciju tijela, nakon koje će se znati tačan uzrok smrti.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti