29.03.2024.
HomeNovostiOdređen jednomjesečni pritvor za Almira Jatića (36) iz Tuzle: Držao zakopano u...

Određen jednomjesečni pritvor za Almira Jatića (36) iz Tuzle: Držao zakopano u plastičnom buretu oko 11 kg droge

Općinski sud  Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Almira Jatića (36) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je u saučesništvu sa njemu poznatim osobama počinio produženo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a što se vezuje za veću količinu opojne droge ecstasy (MDMA) i amfetamin koja je pronađena u tuzlanskom naselju Bare u septembru 2019. godine.

˝Jatić je osumnjičen da je sa njemu poznatim  saučesnicima tokom 2019. godine, radi dalje prodaje, u dvorištu kuće u tuzlanskom naselju Bare, držao zakopano u zemlji, u vrećama i plastičnom buretu,  više pakovanja sa oko 7300 tableta opojne droge ecstasy i više pakovanja praškaste droge amfetamin u ukupnoj  količini od oko 11 kilograma˝, saopštio je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Po nalogu Tužilaštva i naredbi Općinskog suda Tuzla 3. novembra 2021. godine, nakon duže istrage provedene sa  Sektorom kriminalističke policije MUP-a TK,  izvršen je pretres porodične kuće Jatića u Tuzli, kada je pronađena manja količina opojne droge amfetamin.

Ranije je DNK vještačenjem utvrđeno poklapanje   bioloških tragova izuzetih od Jatića sa biološkim tragovima pronađenim na drškama  vreća u koje je bila upakovana i zakopana droga 2019. godine.

Nakon obavljenog pretresa Jatić je lišen slobode te je obavljena kriminalistička obrada. Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičeni je predat u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Istraga u ovom predmetu se nastavlja u saradnji sa Odsjekom za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP MUP-a TK.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti