24.06.2024.
HomeSportFeđa Dudić ipak ostaje trener FK Velež!

Feđa Dudić ipak ostaje trener FK Velež!

Trener Feđa Dudić ipak će ostati na klupi Fudbalskog kluba Velež kao šef stručnog štaba ove ekipe.

Dudić je nakon poraza od Radnika na jučerašnjem susretu najavio da će ponuditi ostavku, ali je danas iz Mostara stigla informacija da Dudić ipak ostaje na kormilu Rođenih.

“Nakon jučerašnje utakmice 15. kola Premijer lige BiH između FK Velež i FK Radnik, šef stručnog štaba Feđa Dudić podnio je ostavku.

Danas je zasjedao Upravni odbor FK Velež, na kojem je donesena odluka da se NE PRIHVATA ostavka Dudića, čovjeka koji je donio veliki doprinos u proteklom periodu, te koji je jedan od najzaslužnijih što su Rođeni nakon 33 godine izborili plasman u jedno od evropskih takmičenja.

Upravni odbor će u narednom periodu raditi na pronalaženju adekvatnih rješenja kako bi se Klub što prije izvukao iz rezultatske krize, za koju smo mišljenja kako je ovo samo prolazna kriza, te da ova ekipa ima kvalitetu da se iz iste izvuče u narednom periodu.”, navodi se u saopštenju FK Velež.

Velež je pod vodstvom Dudića napravio velike stvari, igrali su sjajno u domaćem prvenstvu prethodne sezone, a ljetos su bilježili odlične partije u Evropi. Sada je pred Dudićem i njegovim stručnim štabom ipak velika borba jer se Velež nalazi na samo dva boda od zone ispadanja.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti