26.04.2024.
HomeSportSloboda na Pecari, Posušje gostuje Borcu, dueli u Mostaru i Tuzli

Sloboda na Pecari, Posušje gostuje Borcu, dueli u Mostaru i Tuzli

Drugi dan 15. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine donosi četiri zanimljiva susreta, od kojih tri možete gledati u direktnom TV prenosu.

Jedini meč koji neće biti u direktnom TV prenosu se igra na Tušnju gdje Tuzla City dočekuje Leotar. Ohrabrena ubjedljivom pobjedom u Kupu BiH, ekipa iz Siminog Hana će pokušati doći do punog plijena, dok će Trebinjci tražiti nove bodove koji bi ih dodatno učvrstili u sredini tabele. Utakmica počinje u 13 sati, a glavni sudija će biti Dragan Petrović iz Banja Luke.

Drugi nedjeljni meč se igra u Mostaru u 15 sati gdje ekipu Radnika dočekuje Velež. Veliboru Đuriću će ovo biti debi na klupi Bijeljinaca koji su nakon 14 kola zakucani za dno tabele. Sa druge strane, ni Velež se ne može pohvaliti dobrim rezultatima jer se Rođeni nalaze tek na 10. mjestu sa samo 13 bodova iz 14 odigranih utakmica. Glavni sudija na ovoj utakmici će biti Luka Bilbija iz Banja Luke, a meč možete pratiti na platformi Moja TV.

Borac u utakmici protiv Posušja traži prekid niza od četiri uzastopne ligaške utakmice sa nerješenim ishodom, a zanimljivo je da su sve navedene utakmice završene rezultatom 1:1. Ipak, sigurno je da će se u ovoj utakmici nešto pitati i ekipa sa Mokrog Doca, koja u Banja Luku dolazi ohrabrena pobjedom nad ekipom Željezničara u prethodnom kolu. Utakmica počinje u 17 sati sa direktnim prenosom na Areni Sport, a glavni sudija će biti Mirza Kazlagić.

Derbi susret nedjeljnog programa počinje u 19 sati kada Široki Brijeg dočekuje Slobodu. Klub sa Pecare u ovu utakmicu ulazi nakon serije od dvije ligaške i jedne pobjede u kupu, te će Široki sigurno tražiti sva tri boda. Ipak, Tuzlaci se trenutno nalaze na četvrtom mjestu i pokušat će iskoristiti jučerašnji kiks Sarajeva koje je remiziralo rezultatom 1:1 sa ekipom Rudara iz Prijedora. Ovu utakmicu ćete također moći pratiti u direktnom prenosu na Areni Sport, a glavni sudija će biti Benjamin Deljković iz Sarajeva.

Premijer liga BiH, 15. kolo:

Jučer:

17:00 Sarajevo – Rudar Prijedor 1:1

Danas:

13:00 Tuzla City – Leotar

15:00 Velež – Radnik (Moja TV)

17:00 Borac – Posušje (Arena Sport)

19:00 Široki Brijeg – Sloboda (Arena Sport)

Ponedjeljak, 01. novembar

18:00 Željezničar – Zrinjski (Arena Sport)

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti