29.03.2024.
HomeSportSloboda razbila Radnik

Sloboda razbila Radnik

Sloboda je ostvarila ubjedljivu pobjedu nad Radnikom u susretu 13. kola m:tel Premijer lige BiH te tako skočila na treće mjesto tabele, barem privremeno (Sarajevo ima meč manje i sutra igra protiv Posušja).

Tuzlaci su napadali od početka, a u 11. minuti Maksimović je zakasnio na jednu loptu. Predragović je pokušao u 13. minuti, ali odbranio je to Aljkanović. Gosti su prijetili preko Ristanovića sa oko 30 metara, ali otišla je lopta preko gola.

Radnik je imao veliku priliku u 25. minuti, ali je udarac Uroševića zaustavila prečka. Isti fudbaler pokušao je i u 33. minuti, no nije bilo promjene rezultata. Aljkanović je zatim zaustavio udarac Predragovića tako da su ekipe otišle na odmor mirnih mreža.

Domaćin je nastavio kontrolisati igru i u nastavku, da bi konačno došao do pogotka u 60. minuti preko Ćivića.

Zatim je Radnik imao veliku šansu da izjednači, ali Bukvić u duelu “jedan na jedan” sa Motikom sjajno intreveniše. Uslijedila je kazna za Bijeljince, Osmić asistira Maksimoviću, koji u 70. minuti pogađa za 2:0.

Izabranici trenera Mladena Žižovića posao su završili minut prije završetka, Dženis Beganović glavom je zatresao mrežu gostiju nakon odličnog centaršuta Veselinovića.

Sloboda je potom rutinski privela meč kraju i upisala tri važna boda, dok fenjeraš Radnik ostaje zakucan za dno tabele.

Sloboda – Radnik 3:0 (Ćivić 60′, Maksimović 70′, Beganović 89′)

Stadion Tušanj. Glavni sudija: Velimir Drinić (Modriča). Žuti kartoni: Kurtalić (Sloboda), Blagojević, Ristanović (Radnik).

SLOBODA: Bukvić, Jusić, Karišić, Osmić, Ćivić, Kurtalić, Predragović (Veselinović), Maksimović, Husejinović (Mehmedović), Alić (Ramić), Dž. Beganović.

RADNIK: Aljkanović, Šubert, Ristanović, Batar, Urošević (Vasić), Sušić, Popara (Gogić), Blagojević, Đurić (Todorov), Motika (Hasukić), Marković (Gajić).

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti