Užas u Tuzli: Pakistanci osumnjičeni da su za drvo vezali Nepalce i silovali jednog

0

Opšinski sud Tuzla odredio je jednomjesečni pritvor pakistanskim državljanima Muhamad Afzal (30), Hasan Riaz (27) i Salman Ali (30), zbog sumnje da su kao saučesnici počinili krivična djela prevara, protivpravno hapšenje i prinuda na polni odnos u kojima su oštećeni državljani Nepala, saopšteno je danas iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Postoji osnovana sumnja da su navedena lica u drugoj polovini septembra četvorici Nepalaca obećali i doveli ih u zabludu da će im uz novčanu naknadu obezbijediti prelazak iz BiH u Italiju, da bi od Nepalaca u više navrata uzeli novac u ukupnom iznou od oko 5.500 evra , iako su znali da ih nisu u mogućnosti prebaciti u drugu zemlju niti da imaju takvu namjeru.

Tako su 27. septembra obećali da će prebaciti dvojicu Nepalaca iz BiH, te su ih odveli na šumsku lokaciju u tuzlanskom naselju Šićki Brod, gdje su ih vezali kaiševima i vezicama za obuću i protivpravno ih uhapsili tražeći dodatne iznose novca od njih.

Nakon toga su ih zastrašivali video-snimcima i fotografijama sa mučenjem ljudi, te su jednom Nepalcu, koji je i dalje bio vezan, stavili nož pod grlo i prisilili ga da sa njima ima seksualni odnos.

Nepalci su nakon izvjesnog vremena uspjeli pobjeći i prijaviti događaje policiji.

Osumnjičeni su identifikovani i uhapšeni odmah nakon prijave događaja.

Sektor kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona obavio je uviđaj i saslušao određeni broj svjedoka.

Obavljena je kriminalistička obrada te su osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilašva, gdje su ispitani. Istraga je u toku.

Jednomjesečni pritvor Pakistancima određen je na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlansokog kantona.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here