07.05.2024.
HomeSportHusejinović: Nikad ravnopravnija liga, Željo je uvijek nezgodan i bitno je da...

Husejinović: Nikad ravnopravnija liga, Željo je uvijek nezgodan i bitno je da smo ostali neporaženi

Iskusni Said Husejinović postigao je gol za Slobodu na utakmici protiv Željezničara u 7. kolu Premijer lige, a ispostavilo se da je tako donio bod svom timu jer je završilo 1:1.

Govorio je Husejinović za zvaničnu stranicu Slobode, a rekao je da je utakmica bila napeta, kako su svi u timu i očekivali, ali da je ponosan na zalaganje na terenu.

Očekivali smo tešku utakmicu, kakva je i bila. Željezničar je uvijek nezgodna ekipa, posebno kada se igra na Grbavici. Najvažnije je da smo se vratili neporaženi i da ekipa raste iz utakmice u utakmicu. Sada sam ja bio taj koji je postigao gol, sutra će neko drugi. Važno je da osvajamo bodove “, objašnjava Said.

Sloboda je trenutno druga na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine sa ukupno osvojenih četrnaest bodova.

“Niko nas nije očekivao na poziciji na kojoj smo sad. To je plod dobrog rada i angažmana svih fudbalera, trenera, osoblja kluba. I zaista je sve na zavidnom nivou. Liga nikad ravnopravnija nije bila. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu i da ćemo osvojiti što veći broj bodova”, kaže Husejinović dodavši da je važno da se u svim segmentima klub razvija što će zasigurno donositi još i bolje rezultate.

Ekipe koje se takmiče u Premijer ligi Bosne i Hercegovine su trenutno na reprezentativnoj pauzi koju će iskoristiti za odmor, ali i pripreme za susrete koji slijede.

“Pauza će nam svima dobro doći kako bismo se odmorili i dobro spremili za utakmice koje nam predstoje. Igrat ćemo protiv Borca i Tuzla Citya i to će dati jasniju sliku o nama”, zaključuje Said za kraj razgovora.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti