03.03.2024.
HomeNovostiNavijači tukli sudije na stadionu u Bašigovcima kod Živinica (VIDEO)

Navijači tukli sudije na stadionu u Bašigovcima kod Živinica (VIDEO)

Sramotan incident dogodio se u nedjelju u Bašigovcima kod Živinica na meču Druge lige Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona između domaće Budućnosti i Rudara iz Bukinja.

Susret je prekinut u 88. minuti kada su gosti postigli drugi gol i riješili pitanje pobjednika (0:2), što je u zapisniku zabilježio delegat meča.

Poslije toga povampireni huligani krenuli su u obračun s glavnim arbitrom Almirom Karićem iz Srebrenika, a nije pošteđena ni sutkinja iz Lukavca Amina Džibrić koja je udarena nogom.

https://www.facebook.com/groups/136725291246/posts/10158501413316247/

Tu nije bio kraj. Napadnut je i delegat Adel Avdić iz Lukavca koji je na intervenciju pozvao živiničku policiju, zbog čega su mu huligani pokušali oduzeti telefon.

Policija je djelomično smirila situaciju, a prilikom izlaska sa stadiona službena lica napadnuta su od NN osobe. Tada je sutkinja Džibrić udarena bokserom u nos. Sudijska trojka s delegatom pod pratnjom policije ispraćena je iz Živinica, a buran dan završen je u UKC-u Tuzla na snimanju povreda

Na teren je ušlo 20- navijača koji su napali pomoćnog sudiju Muamera Tupajića iz Kalesije. Njemu su u Domu zdravlja u Živinicama konstatovane lakše povrede glave i grudnog koša.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti