26.02.2024.
HomeNovostiZvizdić odgovorio na Izetbegovićeve prijetnje: Njegova latentna agresivnost na mene nije ostavila...

Zvizdić odgovorio na Izetbegovićeve prijetnje: Njegova latentna agresivnost na mene nije ostavila nikakav efekat

Denis Zvizdić, dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne Skupštine BiH i potpredsjednik SDA odgovorio je večeras predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću koji je mu je poručio da “nije čovjek kojem se daju ultimatumi”

“Gledao sam nastup svoga prijatelja gospodina Izetbegovića. Taj nastup imao je jednu dozu nervoze, koja je sasvim logična, svi mi rukovodioci iz samog vrha SDA zbog ovakvih katastrofalnih rezultata u KS i treba da budemo i nervozni i zabrinuti. Taj nastup je imao određenim dijelom latentne agresivnosti koja na mene nije ostavila nikakav efekat, jer moj prijatelj Bakir dobro zna da ja ne radim pod bilo kakvim pritiscima ili ucjenama, to na mene nema nikakav efekat”, kazao je Zvizdić za TVSA.

Istakao je da niko u SDA ne treba biti iznenađen njegovim izjavama da rukovodstvo Kantonalnog odbora SDA treba podnijeti ostavke, u najvećoj mogućoj brzini prenio je “Dnevni avaz”..

“Meni gospodin Izetbegović ništa nije dao. Meni je dala SDA koja me je kandidovala na određene funkcije, a ja sam to na efikasan način vratio SDA, velikim brojem glasova”, istakao je Zvizdić.

Komentirao je i Izetbegovićevu rečenicu da “neće vrijeđati ljudi koji su napustili ovu zemlju u ratu one koji su je branili”

“U ratnom periodu, iako nerado govorim o tome, ja sam za razliku od onih koji su bili čuvani i sačuvani obavljao svoju aktivnost, bio sam raspoređen u Sarajevu. Krajem 1993. sam teško ranjen. Na početku 1994. godine sam neuspješno operisan u Općoj bolnici koja tada nije raspolagala potrebnom opremom. Nisam izašao iz BiH već sam izmješten na dodatne, brojene operacije u Njemačku. Ono što sam ja prošao, ne bih poželio ni najgorem neprijatelju”, zaključio je Zvizdić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti