24.06.2024.
HomeSvijetZuckerberg u problemu: Meta najavila ukidanje novih 10.000 radnih mjesta

Zuckerberg u problemu: Meta najavila ukidanje novih 10.000 radnih mjesta

Kompanija Meta, koja u svom vlasništvu ima Facebook, Instagram i WhatsApp, saopćila je da ukida još 10.000 radnih mjesta, kao i da neće popuniti 5.000 otvorenih pozicija, kako bi smanjila troškove.

U saopćenju se navodi da će ta kompanija smanjiti timove za zapošljavanje ovog mjeseca, dodatno smanjiti tim za tehnološka istraživanja krajem aprila, kao i biznis tim krajem maja, prenosi Tanjug, pozivajući se na AP.

”Ovo će biti teško i nema načina da se to zaobiđe. To će značiti da se opraštamo od talentovanih i strastvenih kolega koji su bili dio našeg uspjeha”, rekao je izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg.

Nepovoljne tržišne okolnosti

Meta je na projekat ”Metaverzuma” do sada uložila milijarde dolara, ali je u februaru zabilježila niži profit i prihod za posljednji kvartal 2022, na šta su utjecale loše tržišne okolnosti i konkurentske firme poput TikToka.

AP podsjeća da je iz Mete u novembru najavljeno otpuštanje još 11.000 zaposlenih.

”Kada sam govorio o efikasnosti u ovoj godini, rekao sam da će dio našeg posla uključivati uklanjanje radnih mjesta, što će biti u službi izgradnje modernije, tehnički snažnije kompanije i poboljšanja naših poslovnih performansi kako bismo omogućili dugoročne ciljeve”, rekao je Zuckerberg.

IZVOR: AGENCIJE

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti