ZNANJE NEMANJE: Emir Kusturica kaže da je konačni cilj Zapada “da zbriše Ruse i Srbe sa lica zemlje”

0

Režiser Emir Kusturica izjavio je da zemlje Zapada žele da ukinu Rusiju i da je zbrišu sa lica Zemlje, a da je njihova propaganda usmjerena na diskreditovanje ruske strane i ocrnjivanje svega ruskog.

“Interesantno je da kada su bombardovali Srbiju, naše poginule su nazivali kolateralnom štetom, a o ukrajinskim civilima govore – ‘jadni civili, jadna djeca'”, rekao je Kusturica za list Izvestija.

On je dodao da je rastao u svijetu u kojem se stalno ratovalo, podsjetivši na Vijetnam, Irak, Siriju, Afganistan, Libiju.

“Cilj svega je zbrisati Ruse i Srbe sa lica Zemlje. To je konačni cilj Zapada”, istakao je Kusturica.

On je naglasio da je, u situaciji kada su ruski i srpski narod suočeni sa otvorenim licemjerjem SAD-a i zapadnih zemalja, potrebno čvrsto se držati svojih korijena.

“Kada neko otpušta /ruskog dirigenta Valerija/ Gergijeva, on želi da jasno stavi do znanja Rusiji da je ukida. Stoga nemamo posla sa ukidanjem kulture kao takve, već sa ukidanjem čitavog naroda. Rusija mora da bude spremna za to i da ubuduće preduzme mjere da se zaštiti. Sada je u toku restrukturisanje unipolarnog svijeta”, rekao je Kusturica, prenosi Sputnjik.

On smatra da Sjedinjene Države mogu posegnuti i za krajnjim mjerama, uključujući ograničeni nuklearni rat da bi ostvarile svoje planove.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here