23.06.2024.
HomeNovostiZlatko Miletić direktno: "Janez Janša je kriminalac, povratnik u vršenju kriminalnih djela,...

Zlatko Miletić direktno: “Janez Janša je kriminalac, povratnik u vršenju kriminalnih djela, ukrao je naš helikopter!”

Zlatko Miletić, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, rekao je za N1 da je Janez Janša kriminalac, čak povratnik u vršenje kriminalnih djela. Miletić je rekao da to ne zvuči primjereno, ali je, kako navodi, istinito. Kako je istaknuo za N1, Janša je 1992. godine ukrao nov helikopter Bosni i Hercegovini.

“Možda će zvučati neprimjereno, ali je istinito. Taj čovjek kako se ponaša, on je kriminalac, povratnik u vršenju kaznenih djela. Kriminalac je od 1992. godine. Ukrao je naš nov helikopter”, kazao je.

Kako se to desilo?

“Dogovorio je s Alijom Delimustafićem da taj helikopter ostane u Sloveniji, jer su ovdje bila ratna dešavanja. Da ostane temo dok se ne steknu uslovi da se prebaci ovamo. Poslao nam je neke automate, s kojim niste mogli ni ubiti sami sebe, eto kako su kvalitetni bili. Uzeli su helikopter kao zalog. Kada smo pregovarali o povratku, tražili su novac. Mi smo tražili novac za korištenje tog helikoptera. Helikoptar je u Ministarstvu odbrane Slovenije”, rekao je Miletić u “Danu uživo”.

Janša, Šešelj, Čengić…

“Afera. Sve zemlje u regiji su pravile oružja, koja su posredstvom Srbije bila izvožena u zemlje koje su pod embargom UN-a. Lica koja su učestvovala Janez Janša, Vojislav Šešelj, Hasan Čengić. Firme – UNIS, Genex, Luka Kopar… Oni su uigrani. Organizovani su kada treba zaraditi pare”, ispričao je Miletić.

“Preko 10 milijardi su uništili vrijednosnih papira, izvukli su stotine miliona iz BiH. Janez Janša je na području RS od 2016. do 2020. godine opravo preko 20 miliona eura. O njemu su državljani Slovenije napisali dvije knjige kakav je kriminalac. Ko je on da piše o BiH”, oštro je kazao Miletić.

“Tuš, firma SLT, Autoceste, niko nije odgovarao za kriminal slovenačkih državljana ovdje. Krivi su tu naši državnici, nosioci vlasti, koji nisu znali reći: ‘Vratite nam helikopter. Vratite nam papire. Vratite nam vrijednosne papire’.”

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti