01.03.2024.
HomeNovostiZlatko Hadžidedić: „RS se otcijepila 90 posto, Dodik ima zeleno svjetlo kao...

Zlatko Hadžidedić: „RS se otcijepila 90 posto, Dodik ima zeleno svjetlo kao Karadžić…“

Profesor Zlatko Hadžidedić, član Stranke za BiH, gostovao je u programu Face televizije.

-Ovdje se rat nikad nije ni završio! Radi se na raspadu BiH! Dodik smije sve što mu stranci kažu! Dodik ima zadatak da raskopa BiH! Neće doći nikakav Djed Mraz od Amerikanaca i nešto spriječiti… neće! Dodik ima zeleno svjetlo kao Karadžić! Ovo je sve što je na dnevnom redu od ‘92.!

Govoriš da je Dodikova taktika da ne ide na eksces, da ne ide preko noći, da ne ide na otcjepljenje, već mu je taktika urušavanje države…? Misliš da se tom taktikom zemlja može podijeliti bez metka?

Može, to je sasvim moguće! Pogledajmo da li ima reakcije na sve što Dodik radi?!

Nema! Može li Bosna šutke pasti?

-Može! Mnoge su države tako pale! Amerikanci nas neće spasiti! Deveti januar je samo parada! Ne postoji volja da se djeluje, jer je na sceni projekt rušenja BiH! Volio bih da me neko demantuje, ali evo već godinama svi šute! Godinama se država potkopava! Treba izvući zaključke!

Koliko se Dodik već otcijepio i koliko se država već urušila?

Pa… nekih 90%! Teško je biti optimista! Ali dovoljno je i onih deset posto da se to zaustavi! Nema političke volje! Nemaju ideje šta je suverenitet! Ne možemo sve predati Srbiji, Hrvatskoj i SAD-u! Nema ideje da bismo trebali upravljati sami sobom!

Dodik je uoči Božića dao nekoliko bezobraznih izjava. On je onako, ne znam čime izazvan, rekao da on nije Vučićev poslušnik. Uoči Božića, uoči 9. januara… Kako to objašnjavaš, šta mu je?

Dodik pokušava za sebe izabrati bolju poziciju, da se distancira od Vučića, kako bi imao bolju startnu poziciju!”

Moramo se sami spasiti! Može doći do rata! Ovdje nije preporučljivo zaposliti nekoga bez dlake na jeziku. Neke stvari koje govorim ne odgovaraju nekom! Doktorirao sam kod najumnijeg čovjeka u BiH – prof. dr. Esada Zgodića, ali sam nezaposlen, kazao je on.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti