14.07.2024.
HomeNovostiZlatan Begić "skinuo rukavice": "Spremni smo na nove proteste, sve posljedice snosi...

Zlatan Begić “skinuo rukavice”: “Spremni smo na nove proteste, sve posljedice snosi visoki predstavnik!”

Zastupnici Demokratske fronte Zlatan Begić i Dženan Đonlagić u izjavama nakon posjete OHR-u gdje je trebalo doći do sastanka sa Visokim predstavnikom Christianom Schmidtom koji je “pobjegao” ispred delegacije DF-a, kazali su odgovarajući na pitanja novinara da su spremi zajedno sa drugim strankama ponovo pozivati na proteste ukoliko se krene u nametanje Izbornog zakona.

„Pozivamo Schmida da se pogledamo u oči, javno, a ne iza pet zatvorenih vrata OHR-a gdje se kuju planovi o stvaranju Palestine u BiH“, kazao je zastupnik DF-a u PS BiH i profesor Ustavnog prava Zlatan Begić.

On je kazao da su apsolutno spremni na nove protesta te istakao da će s tim u vezi sve posljedice snositi visoki predstavnik.

„Apsolutno, ali sve posljedice snosi gospodin visoki predstavnik, prvo procesa i načina na koji ga vodi, iza zatvorenih vrata, uz napomenu političkim subjektima da ne treba ništa da govore medijima. Ovaj proces mora biti transparentan, mediji trebaju biti tu, a ne da se u tajnosti razgovara“, rekao je Begić, navodi nap.ba.

Podsjećamo, protesti pred OHR-om održavani su tri dana zaredom krajem jula kada je prvi put otvorena mogućnost nametanja izmjena Izbornog zakona BiH koje bi dodatno etnički podijelile zemlju.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti