Životno ugrožen devetnaestogodišnjak koji je jučer povrijeđen u sukobu navijača

0

Devetnaestogodišnji E.P. koji je jučer u poslijepodnevnim satima teško povrijeđen u navijačkom sukobu u Mostaru i dalje je životno ugrožen.

Kako nam je rečeno iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar u koju je mladić prevezen iz Kantonalne bolnice „Dr.Safet Mujić“, stanje pacijenta je bez značajnih promjena.

– On je i dalje životno ugrožen i hospitaliziran je na Odsjeku za neurohiruršku anesteziju s jedinicom intenzivnog liječenja – kazali su za „Avaz“ iz SKB Mostar.

Neslužbeno smo saznali da je mladić sinoć podvrgnut višesatnom operativnom zahvatu, a ozljede koje je zadobio su mu nanesene u predjelu glave.

U ovom huliganskom sukobu je, kako smo izvijestili, povrijeđeno pet osoba, među kojima su dva policajaca. Osim E.P., svima su konstatirane lakše tjelesne ozljede.

FOTO: AS druge strane, policija i dalje radi na rasvjetljavanju ovog događaja koji je uznemirio javnost i provode se brojne radnje na identifikaciji i pronalasku osoba koje su se sukobile.

Kako saznajemo, nakon uviđaja koji je sinoć obavljen na mjestu događaja , na raskrsnici kod hotela „Ero“, za sada je privedeno pet osoba, a istragu je preuzeo Sektor kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Podsjetimo, do sukoba navijača Zrinjskog i Veleža je došlo zbog, kako se to iznosilo, ispisivanja navijačkih grafita na objektima kod hotela „Ero“.

Mostarska policija je pucala uzrak kako bi rastjerala huligane, a ovi neredi su stavljeni pod kontrolu dolaskom pripadnika Specijalne policije MUP-a HNK.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here