Živković razobličio manipulatora: “Skidanje tablica je Vučić potpisao prije pet godina, a sad je shvatio da je napravio grešku”

0

Bivši premijer Srbije Zoran Živković izjavio je danas da je zamjena statusno neutralnih “KS” tablica na sjeveru Kosova “dio sporazuma” koji je (Aleksandar) Vučić potpisao sa kosovskim Albancima prije pet godina, i da je sve što se sada dešava “posljedica Vučićeve politike”.

Živković, koji je i bivši predsjednik Nove stranke, za list Danas rekao je da “svako čuđenje i iznenađenje vlasti u Beogradu”, povodom upada kosovske policije na sjever Kosova, i oduzimanja “KS” tablica na prijelazima sa Srbijom, “može samo da znači da je poslije pet godina Vučić shvatio da je napravio grešku kada je potpisao taj dokument” i da je to “samo njegova krivica”.

“Zato on sada pokušava da izigrava spasioca Srba i srpstva, ali svjedoci smo da gdje god su Vučić, (Ivica) Dačić i (Aleksandar) Vulin, kao i njihovi mentori Milošević i Šešelj, branili Srbe, tamo Srba više nema. Zato se sada plašim za te Srbe sa Kosova koje Vučić pokušava da brani”, rekao je Živković.

On je ocijenio da je sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost koju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić hitno sazvao povodom situacije na sjeveru Kosova, “samo još jedna farsa i pokazatelj da je i Vučić shvatio da je napravio grešku potpisivanjem sporazuma prije pet godina, čije odredbe sada stupaju na snagu”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here